Plaatsen fietsecoduct vanavond te zien in Komen & Gaan › Groningen Bereikbaar

Plaatsen fietsecoduct vanavond te zien in Komen & Gaan › Groningen Bereikbaar

Plaatsen fietsecoduct vanavond te zien in Komen & Gaan

Plaatsen fietsecoduct vanavond te zien in Komen & Gaan

17 november 2015
Komen & Gaan doet vanavond, dinsdag 17 november, een rondje ringweg. Aflevering 17 van deze serie op OOG TV gaat over de werkzaamheden rond het Reitdiepplein en over ecologie langs en over de Oostelijke Ringweg. Komen & Gaan wordt na het OOG TV Nieuws van 17.30 uur uitgezonden en vervolgens de hele avond herhaald.

Rond de Ring

Van september tot december dit jaar wordt er gewerkt aan het Reitdiepplein. Dat is nodig om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, want als straks aan de zuidelijke ringweg wordt gewerkt, moet een deel van het verkeer via dit knooppunt worden omgeleid. Kina Kruithof heeft een winkel aan de Reitdiephaven. Zij vertelt wat voor haar de gevolgen zijn van deze werkzaamheden. De oostelijke ringweg is grotendeels klaar. Als een van de laatste werkzaamheden worden er twee fietsecoducten geplaatst. Projectleider Arjan Cappon vertelt hoe spannend het plaatsen van het fietsecoduct Stadsweg was. Ook in de groenstroken langs de weg wordt rekening gehouden met de natuur en zelfs nieuwe natuur aangelegd. Stadsecoloog Klaas van Nierop laat zien waarom dit belangrijk is.

Komen & Gaan

'Komen & Gaan’ is een tweewekelijkse programma op OOG TV waarin de bereikbaarheid van Groningen centraal staat. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar.