Overzicht: verkeershinder door werkzaamheden op en rond het spoor › Groningen Bereikbaar

Overzicht: verkeershinder door werkzaamheden op en rond het spoor › Groningen Bereikbaar

Overzicht: verkeershinder door werkzaamheden op en rond het spoor

Overzicht: verkeershinder door werkzaamheden op en rond het spoor

10 oktober 2018

Vanaf maandag 15 oktober zijn er op verschillende plekken stremmingen vanwege werkzaamheden op en rond het spoor. Een overzicht:

Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg

Van 15 oktober 2018 tot december 2019 is de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg in Groningen afgesloten voor auto's. BAM Infra voert dan in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor, voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden. Auto's rijden om via de westelijke ringweg en het Hoendiep of de Parkweg en de Emmasingel.

Lees meer

De werkzaamheden zijn live te volgen via webcams van BAM en ProRail.

Afsluiting spoorwegovergang Zuiderweg Hoogkerk

De spooroverweg bij de Zuiderweg in Hoogkerk is van 15 oktober 06.00 uur tot 29 oktober 06.00 uur afgesloten voor voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Het verkeer wordt omgeleid via het Hoendiep, de Johan van Zwedenlaan en Bangeweer.

Lees meer

Afsluiting Fanerweg Zuidhorn

Niet alleen in Groningen en Hoogkerk wordt gewerkt aan het spoor vanwege het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL). Ook in Zuidhorn wordt het spoor klaargemaakt. Van 15 oktober tot en met 4 november is de Fanerweg daarom afgesloten voor alle verkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de N980, N388 en de N355. Na 4 november is er voor autoverkeer één rijbaan beschikbaar tot medio 2019. Fietsers worden tot medio 2019 omgeleid via het fietspad 150 meter verderop tussen de Wegalaan en de Julianalaan.

Lees meer

Geen treinen tussen Groningen-Buitenpost en Groningen-Delfzijl/Eemshaven

Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er geen treinen tussen Groningen-Buitenpost en van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Delfzijl/Eemshaven. Daarnaast rijden er op 27 en 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Weener, Groningen-Veendam en Groningen-Groningen Europapark. Arriva en NS zetten bussen in.

Lees meer

Gedeeltelijke afsluiting Stationsweg

Van woensdag 17 oktober 07.00 uur tot maandag 29 oktober 06.00 uur is de Stationsweg dicht van de Herebrug naar de Werkmanbrug voor zowel fiets- als autoverkeer. Het verkeer dat in tegengestelde richting rijdt, kan wel gebruik maken van de weg.

Lees meer