OV-bureau Groningen Drenthe wil meer bussen inzetten in nieuwe dienstregeling › Groningen Bereikbaar

OV-bureau Groningen Drenthe wil meer bussen inzetten in nieuwe dienstregeling › Groningen Bereikbaar

OV-bureau Groningen Drenthe wil meer bussen inzetten in nieuwe dienstregeling

OV-bureau Groningen Drenthe wil meer bussen inzetten in nieuwe dienstregeling

10 mei 2017

Qliners tussen Groningen, Assen en Stadskanaal gaan vaker rijden, er komen nieuwe vaste verbindingen in het basisnet en er gaat een Q-link rijden tussen Klazienaveen en Emmen. Dat zijn een paar voorbeelden van de voorgestelde wijzigingen in de nieuwe dienstregeling voor 2018 van het openbaar vervoer per bus in Groningen en Drenthe. 

Meer bussen

Qliner 309 tussen Assen en Groningen en Qliner 312 tussen Stadskanaal, Gieten en Groningen moeten vaker gaan rijden. De lijnen 5 en 6 van Q-link gaan vaker rijden om de drukte in de spits op te vangen. Tussen Groningen en Zuidhorn rijden met ingang van de nieuwe dienstregeling alleen nog maar elektrische bussen. Ook wordt voorgesteld de sterk groeiende streeklijn 65 (Zoutkamp - Winsum - Groningen) overdag op werkdagen elk half uur te rijden.

In Emmen komt er een snellere route voor de stadsbussen. Ook zullen de lijnen volgend jaar beter op elkaar aansluiten. Nieuw is ook een Q-link tussen Emmen en Klazienaveen, via de route station-Wildlands-P+R Meerdijk.

Reizigersgroei

Het OV-bureau Groningen Drenthe speelt hiermee in op de reizigersgroei van de afgelopen jaren en op diverse ontwikkelingen in het werkgebied. Voor de voorgestelde maatregelen is een extra bedrag van ruim 1 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Deze week heeft het OV-bureau Groningen Drenthe de voorstellen voor de busdienstregeling 2018 vrijgegeven. Tot 12 juni kunnen overheden, consumentenorganisaties en andere belanghebbenden meedenken via de website van het OV-bureau. Eind juni wordt de dienstregeling 2018 goedgekeurd.

Lees hier het volledige bericht.