Oude rivier de Hunze vanavond centraal in Komen en Gaan op OOG TV › Groningen Bereikbaar

Oude rivier de Hunze vanavond centraal in Komen en Gaan op OOG TV › Groningen Bereikbaar

Oude rivier de Hunze vanavond centraal in Komen en Gaan op OOG TV

Oude rivier de Hunze vanavond centraal in Komen en Gaan op OOG TV

08 september 2015
Vanavond, dinsdag 8 september, is het programma Komen en Gaan weer te zien op OOG TV. Deze eerste uitzending na de zomerstop heeft als titel "De verborgen rivier" en gaat over het terugbrengen van de rivier de Hunze in de oude loop. Komen en Gaan wordt na het OOG TV nieuws van 17.30 uur uitgezonden en vervolgens de hele avond om het halfuur herhaald.

De verborgen rivier

De Hunze was vroeger een belangrijke rivier in Groningen. Een deel van de oude loop van de Hunze gaat dwars door de stad Groningen, via de industrieterreinen Eemspoort en Driebond, door onder andere de Oosterparkwijk en natuurlijk de wijk De Hunze. Op sommige plekken zijn stukjes oude Hunze weer in ere hersteld, maar het grootste deel van de oude rivier is nog verborgen. In Komen en Gaan is vanavond te zien hoe de Hunze vroeger liep, waarom het zo belangrijk is dat deze oude rivier terugkomt in het stadsbeeld, welke infrastructurele projecten de Hunze kruist en hoe naar oplossingen wordt gezocht om bebouwing en natuur samen te laten werken. De programmamakers spreken met stadsecoloog Wout Veldstra over het ecologische belang van de Hunzeloop. Rob Reintsema van het Groninger Landschap laat zien hoeveel Hunze er al te zien. Stadsecoloog Klaas van Nierop legt uit hoe de aanleg van een nieuwe weg of brug kansen biedt voor het aanleggen van nieuwe (oude) natuur. Verder vertelt boer Ties Dijkhuis over hoe hij zich inzet voor de Hunze.

Komen en Gaan

‘Komen en Gaan’ is een tweewekelijkse programma van OOG TV waarin de bereikbaarheid van Groningen centraal staat. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar. Oude uitzendngen kunt u terugvinden op deze website.