Oprit Hereweg richting Julianaplein afgesloten van 20-27 oktober › Groningen Bereikbaar

Oprit Hereweg richting Julianaplein afgesloten van 20-27 oktober › Groningen Bereikbaar

Oprit Hereweg richting Julianaplein afgesloten van 20-27 oktober

Oprit Hereweg richting Julianaplein afgesloten van 20-27 oktober

16 oktober 2017

Van vrijdagavond 20 tot vrijdagochtend 27 oktober (tijdens de herfstvakantie) is de oprit vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg dicht. Waterbedrijf Groningen legt hier een nieuwe waterleiding aan. Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers vanuit de binnenstad richting Helpman moeten een klein stukje over de rijbaan.

De toerit zou woensdagochtend 25 oktober weer open gaan. Maar de aanleg van de nieuwe waterleidingen duurt langer dan verwacht. Bij de werkzaamheden zijn leidingen aangetroffen die niet op de kaarten zijn ingetekend ('weesleidingen'). Deze moeten eerst verwijderd worden.

Waterleidingen

Aannemer V&SH legt in opdracht van Waterbedrijf Groningen in een open ontgraving twee waterleidingen aan en sluit deze aan op de bestaande waterleidingen. Ook wordt een bestaande waterleiding deels weggehaald. Deze werkzaamheden zijn eerder deze maand begonnen en duren tot ongeveer half december 2017.

Verkeershinder

Omdat er in de herfstvakantie minder verkeer is, wordt er van vrijdagavond 20 oktober 19:00 uur tot vrijdag 27 oktober 06:00 uur gewerkt bij de oprit van de Hereweg richting Julianaplein. Automobilisten krijgen het advies de gele omleidingsborden te volgen. Ook is dan een stukje van het fietspad aan de westzijde van de Hereweg dicht. Fietsers vanuit de binnenstad richting Helpman moeten tijdelijk over de weg rijden, over de afgezette rechtsafstrook. Hier staan verkeersregelaars bij.

Voor fietsers vanuit Helpman richting binnenstad is er in de periode tot half december kortdurend hinder ter hoogte van de Waterloolaan. De fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden of moeten even gebruik maken van de stoep. Verder wordt er gewerkt in het fietspad langs de Zuiderbegraafplaats, van de Hereweg tot nabij Lekstraat/Dinkelvijver. Dit fietspad is wegens werkzaamheden al geruime tijd afgesloten.

Bron: Aanpak Ring Zuid

Dit artikel is geactualiseerd op 25 oktober 2017.