Onderhoudswerkzaamheden Ring West in meivakantie › Groningen Bereikbaar

Onderhoudswerkzaamheden Ring West in meivakantie › Groningen Bereikbaar

Onderhoudswerkzaamheden Ring West in meivakantie

Onderhoudswerkzaamheden Ring West in meivakantie

04 april 2019

In de meivakantie vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de westelijke ringweg. De meeste hinder voor het doorgaand verkeer wordt in het begin van de meivakantie verwacht. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de bovenste asfaltlaag en het vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

Eerder waren de werkzaamheden in de meivakantie en in meerdere weekenden (in mei en juni) gepland. Door aanpassingen in de uitvoering van de werkzaamheden kan het onderhoud grotendeels in de meivakantie plaatsvinden. De werkzaamheden beginnen op woensdagavond 17 april met een avond- en nachtafsluiting van de afrit Peizerweg voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein en de Ring West vanaf Reitdiepplein tot de Edelsteenlaan.

Deel Ring West in beide richtingen afgesloten

Op zondag 28 april en maandag 29 april is Ring West in beide richtingen gestremd tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Lokaal verkeer wordt omgeleid via Vinkhuizen.   

Eén rijstrook beschikbaar

Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei is er op verschillende delen op de Ring West in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. Ook worden er een aantal afslagen en opritten afgesloten. Lokaal verkeer wordt omgeleid.

Ring Oost

Tijdens twee weekenden in mei vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan Ring Oost tussen het Eemskanaal en kruispunt Lewenborg. Er blijft voor beide richtingen één rijstrook beschikbaar.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende afsluitingen is te vinden op onze projectpagina: Onderhoud Ring West en Ring Oost.