Nieuwe krant van Groningen Bereikbaar #10 verschenen › Groningen Bereikbaar

Nieuwe krant van Groningen Bereikbaar #10 verschenen › Groningen Bereikbaar

Nieuwe krant van Groningen Bereikbaar #10 verschenen

Nieuwe krant van Groningen Bereikbaar #10 verschenen

05 juli

De tiende editie van de krant Groningen Bereikbaar is uit. Op dinsdag 4 en woensdag 5 wordt hij huis-aan-huis bezorgd in kranten van NDC mediagroep in de regio Groningen-Assen, zoals de Groninger Gezinsbode. Ook ligt hij wederom in de bussen van Qbuzz. Directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar reikte een exemplaar uit aan buschauffeur Wiebrand Wiersema, die zelf in de krant staat.

Nieuwe op- en afrit voor bussen

De buschauffeur kreeg de krant op P+R Hoogkerk. Daar worden dit jaar een nieuwe op- en afrit aan de A7 gebouwd speciaal voor de bus. Chauffeur Wiersema vertelt in de krant waarom hij deze nieuwe op- en afrit een grote verbetering vindt, voor zowel chauffeurs als passagiers.

Zomerwerkzaamheden

Naast het interview met de buschauffeur bevat de nieuwe Groningen Bereikbaar-krant onder andere informatie over de zomerwerkzaamheden aan de A28 en A7 en over de tijdelijke wegen gedurende de ombouw van de zuidelijke ringweg. Ook is er aandacht voor de spitstrein Groningen - Assen, voor bedrijven die helpen de spits terug te dringen en voor scholen die hun lesroosters zo aanpassen dat leerlingen buiten de ochtendspits kunnen reizen. Stadshistoricus Beno Hofman vertelt over de geschiedenis van de trolleybus in Groningen. De projectenkaart geeft een overzicht van de werkzaamheden in en rond Groningen. Tot slot bevat de krant een prijspuzzel.

Groot bereik

De krant zit twee keer per jaar als bijlage bij het plaatselijke huis-aan-huisblad (Groninger Gezinsbode, Gezinsblad Assen, HS-krant, Noorderkrant, Veendammer, Roder Journaal en Westerkwartier). Daarnaast is de krant verkrijgbaar in Informatiecentrum Groningen Vernieuwt, de bussen van Qbuzz en de noordelijke treinen van Arriva. De oplage is 283.000 exemplaren.

Tiende krant Groningen Bereikbaar is uit

Tiende krant Groningen Bereikbaar is uit