Nieuwe krant Groningen Bereikbaar online › Groningen Bereikbaar

Nieuwe krant Groningen Bereikbaar online › Groningen Bereikbaar

Nieuwe krant Groningen Bereikbaar online

Nieuwe krant Groningen Bereikbaar online

13 juni 2014
Donderdag 12 juni is bij de inwoners van Groningen en omgeving de krant van Groningen Bereikbaar weer in de bus gevallen. In deze krant veel aandacht voor de gewijzigde plannen voor Aanpak Ring Zuid, in woord en beeld. De krant zit als bijlage bij het plaatselijke huis-aan-huisblad (Groninger Gezinsbode, Gezinsblad Assen, HS-krant, Roder Journaal en Midweek).  In de krant vindt u onder andere een overzicht van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen. Ook kunt u zien wat de plannen betekenen voor de Vondellaan, de omgeving van de Multatulistraat (De Wijert), de Maaslaan (Rivierenbuurt) en Helpman. Verder leest u interviews met enkele betrokkenen die een zienswijze op de plannen hebben ingediend. Wat vinden zij van de aanpassingen? Ook zijn we de straat opgegaan om te horen wat omwonenden van het toekomstige Zuiderplantsoen van de plannen vinden. En wat betekenen de plannen eigenlijk voor de fietsers?

Historische plannen

Stadshistoricus Beno Hofman vertelt in de krant over de plannen die er in het verleden zijn geweest om het autoverkeer in en om de stad te leiden. Wist u bijvoorbeeld dat er eind jaren ’60 nog vergevorderde plannen waren om grote delen van de Hortusbuurt, de Badstratenbuurt en de Oosterpoort af te breken?

Overige projecten

Naast veel artikelen over Aanpak Ring Zuid bevat de krant ook interessante informatie over andere projecten zoals de aanpak van de noordelijke- en oostelijke ringweg, de uitbreiding van P+R terreinen, Groningen Spoorzone en de plannen voor de spoorwegovergang Paterswoldseweg.

Online lezen

Heeft u de krant niet ontvangen of wilt u hem graag op pc of tablet lezen? Download dan hier de krant van Groningen Bereikbaar.