Nieuwe dienstregeling bus biedt uitbreiding op streeklijnen en Qliners › Groningen Bereikbaar

Nieuwe dienstregeling bus biedt uitbreiding op streeklijnen en Qliners › Groningen Bereikbaar

Nieuwe dienstregeling bus biedt uitbreiding op streeklijnen en Qliners

Nieuwe dienstregeling bus biedt uitbreiding op streeklijnen en Qliners

08 december 2017

Zondag 10 december 2017 start de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Nederland. Ook in Groningen en Drenthe wijzigt de dienstregeling van de bus. Op een aantal trajecten worden rijtijden en routes aangepast. De nieuwe tijden en routes zijn te vinden op www.qbuzz.nl/gd.

Met de start van de nieuwe dienstregeling breidt ook het aantal duurzame bussen uit. Op Q-link groen, tussen Zuidhorn en Groningen, gaan tien elektrische bussen rijden en twee waterstofbussen worden ingezet op buslijnen in Groningen en Drenthe.

Belangrijkste wijzigingen

Nieuwe Q-link rood tussen Emmen en Klazienaveen
Tussen Emmen en Klazienaveen rijdt vanaf 10 december de nieuwe Q-link rood, lijn 12. Deze lijn vervangt de huidige lijnen 12 in Emmen, 300 tussen Emmen en Klazienaveen en lijn 626 tussen Emmen en Nieuw Schoonebeek. Q-link rood rijdt in de spits vier keer per uur. De bussen zijn voorzien van wifi en airco.

Streeklijnen gaan vaker rijden
Op streeklijn 65 tussen Zoutkamp via Winsum naar Groningen rijdt vanaf 10 december elke werkdag overdag minimaal twee keer per uur een bus. Ook op andere streeklijnen gaan meer ritten rijden, zoals op lijn 14 Winschoten - Vlagtwedde - Stadskanaal, lijn 83 Assen - Roden - Leek en lijn 31/34 Hoogeveen - Zuidwolde - Meppel.

Qliner rijdt vaker en biedt meer zitplaatsen
Vanaf begin november rijden er Qliner dubbeldekkers - met meer zitplaatsen dan een gewone Qliner - op lijn 300 tussen Emmen en Groningen. Qliner 309 tussen Assen en Groningen krijgt meer ritten in de middagspits. Qliner 312 Stadskanaal - Gieten - Groningen rijdt op werkdagen minimaal twee keer per uur en gaat ook op zaterdag van en naar Groningen rijden.

Inzet nieuwe en schone bussen
In de nieuwe dienstregeling rijden als proef twee bussen op waterstof. De bussen gaan tanken bij een nieuw tankstation in Delfzijl en worden ingezet op verschillende lijnen in Groningen en Drenthe. Op het traject Zuidhorn - P+R Reitdiep - UMCG Noord - hoofdstation/Groningen Europapark rijdt Q-link groen, lijn 1 en 2, met tien elektrische bussen. Een overzicht van alle wijzigingen met de nieuwe aankomst- en vertrektijden is beschikbaar op de website van Qbuzz.

Bron: OV-bureau Groningen Drenthe