N33 in januari 3 weekenden gedeeltelijk dicht › Groningen Bereikbaar

N33 in januari 3 weekenden gedeeltelijk dicht › Groningen Bereikbaar

N33 in januari 3 weekenden gedeeltelijk dicht

N33 in januari 3 weekenden gedeeltelijk dicht

03 januari 2019

In januari is de N33 van Zuidbroek richting Veendam minimaal 3 weekenden afgesloten. Rijkswaterstaat gaat aan deze kant van de weg bomen kappen die een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid.

Het kappen van de bomen vindt plaatst op 5 en 6 januari, 12 en 13 januari en 19 en 20 januari. Voor mogelijke uitloop van de werkzaamheden is het weekend van 26 en 27 januari gereserveerd. De werkzaamheden starten deze weekenden om 07.00 uur op zaterdagochtend en op zondagavond zal de weg om 20.00 uur weer open gaan voor wegverkeer. De afsluiting is van Zuidbroek tot voorbij de afslag Veendam (afslag 38) in de richting van Veendam. Het verkeer wordt omgeleid.

Roeken

De kap van de bomen vindt de komende weken plaats vanwege de aanwezigheid van een roekenkolonie. Deze vogelsoort is beschermd en begint vanaf februari te broeden. Rijkswaterstaat haalt de nesten voor de kap uit de bomen en verplaatst ze. Ook zal Rijkswaterstaat ter compensatie nieuwe bomen plaatsten binnen een straal van 4 kilometer van de huidige locatie.