Meeuwerderbaan gestremd door voorbereidingen tijdelijke weg › Groningen Bereikbaar

Meeuwerderbaan gestremd door voorbereidingen tijdelijke weg › Groningen Bereikbaar

Meeuwerderbaan gestremd door voorbereidingen tijdelijke weg

Meeuwerderbaan gestremd door voorbereidingen tijdelijke weg

16 januari 2018

Bij de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat gaat Combinatie Herepoort de komende tijd flink aan de slag met de voorbereiding van de tijdelijke weg. Vanwege de werkzaamheden is de Meeuwerderbaan tot de Meeuwerderweg tussen 22 januari en 16 februari afgesloten voor verkeer. Het 'gouden fietstunneltje' tussen De Linie en de Oosterpoort gaat vanaf eind maart definitief dicht.

Sloop voormalige toerit

Vanaf half februari begint Combinatie Herepoort met het slopen van de voormalige toerit naar de zuidelijke ringweg. Deze werkzaamheden duren naar verwachting zo'n acht weken.

Bouw tijdelijke weg

Eind maart wordt gestart met de bouw van de tijdelijke weg, zo is de planning. Daarvoor wordt bij de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat een constructie aangelegd van een verstevigde grondwal. Deze grondwal is acht meter breed en tien meter hoog en sluit aan op de bestaande zuidelijke ringweg. Deze werkzaamheden zijn halverwege juni afgerond.

Gouden fietstunneltje

Het ‘gouden fietstunneltje’ tussen De Linie en de Oosterpoort gaat vanaf eind maart definitief dicht. Fietsers kunnen gebruik maken van het Oude Winschoterdiep en de Verlengde Lodewijkstraat.

Bron: Aanpak Ring Zuid