Meer reismogelijkheden en groeiende capaciteit door inzet nieuwe bussen › Groningen Bereikbaar

Meer reismogelijkheden en groeiende capaciteit door inzet nieuwe bussen › Groningen Bereikbaar

Meer reismogelijkheden en groeiende capaciteit door inzet nieuwe bussen

Meer reismogelijkheden en groeiende capaciteit door inzet nieuwe bussen

20 juli 2017

Via OV-bureau Groningen Drenthe - Qliners tussen Groningen, Assen en Stadskanaal gaan vaker rijden, op het traject Emmen - Groningen worden dubbeldekkers ingezet en er komt een nieuwe een Q-link verbinding (Q-link rood) tussen Klazienaveen en Emmen. Dit zijn enkele voorbeelden van de goedgekeurde wijzigingen in de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer per bus (pdf, 2.3 MB) in Groningen en Drenthe die op 10 december 2017 ingaat.

Intensivering Qliner en Q-link

De afgelopen jaren is het aantal busreizigers in Q-link (tussen regio en stad) en Qliner (tussen de steden) sterk toegenomen. Om dit op te vangen gaan Qliner 309 tussen Assen en Groningen en Qliner 312 tussen Stadskanaal, Gieten en Groningen vaker rijden. Op Qliner 300 tussen Emmen en Groningen worden vijf dubbeldekkers ingezet die elk twee keer zoveel passagiers kunnen vervoeren als de huidige Qliners.

Q-link lijnen 5 en 6 gaan vaker rijden om de drukte in de spits op te vangen. Q-link 5 gaat van P+R Meerstad doorrijden naar de nieuwe wijk Ter Sluis in Meerstad en richting Harkstede. De verbinding van Siddeburen naar Groningen wordt versneld en gaat ieder half uur rijden. Tussen Groningen en Zuidhorn worden op Q-link lijn 1 en 2 met ingang van de nieuwe dienstregeling alleen nog maar elektrische bussen ingezet. De sterk groeiende streeklijn 65 (Zoutkamp - Winsum - Groningen) gaat overdag op werkdagen elk half uur rijden.

Lees hier het volledige bericht.