Medewerkers Hanzehogeschool Groningen schoonste reizigers van Nederland › Groningen Bereikbaar

Medewerkers Hanzehogeschool Groningen schoonste reizigers van Nederland › Groningen Bereikbaar

Medewerkers Hanzehogeschool Groningen schoonste reizigers van Nederland

Medewerkers Hanzehogeschool Groningen schoonste reizigers van Nederland

03 juni 2016
Medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen zijn de schoonste reizigers van Nederland. 21 medewerkers deden in april mee met de wedstrijd Low Car Diet. Een maand lang reisden ze zo weinig mogelijk met de auto en zochten ze naar een milieuvriendelijker alternatief, zoals het openbaar vervoer of de fiets. Met 24 gram CO2-uitstoot per kilometer zorgden ze voor de laagste gemiddelde uitstoot. Daarmee behaalden ze de eerste plaats in de categorie 'schoonst reizende bedrijf' van Nederland.

Groningse editie

Een week eerder was de Hanzehogeschool al de grote winnaar van de Groningse editie van het Low Car Diet. De medewerkers reisden in april 58% schoner en bespaarden 278 kilo CO2. In Groningen deden ongeveer 400 medewerkers van 11 bedrijven en instellingen mee. In totaal hebben zij 50% minder met de auto gereden in de spits, 17 ton minder CO2 uitgestoten en 16% minder reiskosten gemaakt.

Landelijke wedstrijd

Landelijk deden in totaal 27 bedrijven en instellingen mee aan het Low Car Diet. Strukton werd tot winnaar uitgeroepen, omdat het bedrijf de grootste besparing realiseerde. De Hanzehogeschool kwam als schoonst reizende instelling uit de bus. Op 19 mei mocht gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk de prijs voor de Hanzehogeschool in ontvangst nemen. Donderdag 2 juni reikte ze deze prijs uit aan Paul van der Wijk, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool.

Groningen Bereikbaar

In Groningen werd Low Car Diet ondersteund door Groningen Bereikbaar. Door zich te verbinden aan dit soort initiatieven wil Groningen Bereikbaar andere manieren van reizen stimuleren. Anders reizen en werken leidt tot minder drukte op de weg en een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar is een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Rijkswaterstaat, de Regio Groningen-Assen, ProRail, de provincie Drenthe en het gezamenlijke bedrijfsleven.