Maandag 9 oktober inloopbijeenkomst over toekomst westelijke ringweg › Groningen Bereikbaar

Maandag 9 oktober inloopbijeenkomst over toekomst westelijke ringweg › Groningen Bereikbaar

Maandag 9 oktober inloopbijeenkomst over toekomst westelijke ringweg

Maandag 9 oktober inloopbijeenkomst over toekomst westelijke ringweg

04 oktober 2017

Nu al meedenken over de westelijke ringweg van de toekomst? Op maandag 9 oktober is er een inloopbijeenkomst bij Baxbier, Friesestraatweg 201/2a tussen 16.00 - 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst kun je in gesprek met de provincie en gemeente Groningen over aandachtspunten en kansen voor de aanpak van Ring West.

Na voltooiing van de ombouw van de zuidelijke ringweg medio 2022 is de gehele ringweg van Groningen vrij van verkeerslichten, met uitzondering van het noordelijke deel van de Ring West. Met de verwachte verkeersgroei wordt de noodzaak om ook de Ring West aan te pakken steeds groter. Graag gaan vertegenwoordigers van de gemeente en provincie nu al met omliggende wijkbewoners in gesprek over de aandachtspunten en kansen die de aanpak van de Ring West biedt voor de omliggende wijken. Er wordt gekeken naar alle ontwikkelingen in het hele gebied tussen de wijk Vinkhuizen en het Reitdiep.

Vragen

De provincie en gemeente zijn met name geïnteresseerd in beantwoording van de volgende vragen:

  • Wat mag volgens jou niet worden vergeten bij de aanpak van de Ring West?
  • Welke aandachtspunten heb je voor het verdere proces?
  • Welke kansen zie je voor hun omgeving bij de ombouw van de Ring West? Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan veilige loop- en fietsroutes, verbetering van de leefbaarheid en duurzaamheid.
  • Op welke wijze wil je bij de ontwikkeling worden betrokken?

Aanleiding

Je krijgt informatie over de aanleiding van het project. Wat weten de provincie en gemeente al en wat nog niet en hoe ziet het vervolgproces eruit? De provincie en gemeente staan nog aan het begin van de hele planvorming en er zijn dan ook nog geen ontwerpen of plannen. Je kunt ook met de projectgroepleden in gesprek over hun ideeën.

Meer informatie

Tijdens de inloopbijeenkomst kun je vragen stellen of een reactie aanleveren. Na de bijeenkomst kun je ook per mail een reactie achterlaten via info@aanpakringwest.nl.