“Low Car Diet” biedt kennismaking met alternatief vervoer › Groningen Bereikbaar

“Low Car Diet” biedt kennismaking met alternatief vervoer › Groningen Bereikbaar

“Low Car Diet” biedt kennismaking met alternatief vervoer

“Low Car Diet” biedt kennismaking met alternatief vervoer

15 juli 2014

Medewerkers van bedrijven of instellingen in de regio Groningen-Assen kunnen aanzienlijk besparen op hun reiskosten. Ook kunnen ze 15 tot 20 procent schoner en gezonder reizen, met meer keuzevrijheid. Dat stelt de organisatie Urgenda. Deze komt in september met een bijzondere aanbieding om alle duurzamere vormen van vervoer onder de aandacht te brengen, zoals het reizen met het openbaar vervoer, de OV-fiets of GreenWheels. Deze aanbieding maakt deel uit van het zogenoemde Low Car Diet.

Het Low Car Diet gaat op 10 september van start en biedt de medewerkers en bestuurders de mogelijkheid om een maand lang, t/m 10 oktober, gratis verschillende vormen van vervoer en flexwerkopties te ervaren, en te ontdekken dat reizen met o.a. de fiets, deelauto en trein goedkoper, meer ontspannen, schoner en gezonder is.

Dit Low Car Diet is een landelijk initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, dat al twee keer is gehouden en waar Ga slimmer reizen & werken in de regio Groningen-Assen zich bij aansluit. In de regio Groningen – Assen kan men gedurende de actie Low Car Diet een maand lang anders reizen dan met de eigen auto.  Zo kan men dus een e-bike, de P+R bus, GreenWheels of ander vervoermiddel proberen. Per bedrijf krijgen 1 directeur en 10 medewerkers een mobiliteitskaart waarmee 30 dagen gratis duurzame kilometers gemaakt kunnen worden.  

Op 17 september is er in de regio Groningen-Assen tevens  een ontbijt voor alle deelnemers uit onze regio. Zo kun je in contact komen met de andere deelnemers en ervaringen uitwisselen. Aanmelden kan tot 6 augustus!

 Meer informatie over deze actie: http://www.gaslimmerreizen.nu/