Leerlingen brainstormen over bereikbaarheid: meer bushaltes, varen en teleporteren › Groningen Bereikbaar

Leerlingen brainstormen over bereikbaarheid: meer bushaltes, varen en teleporteren › Groningen Bereikbaar

Leerlingen brainstormen over bereikbaarheid: meer bushaltes, varen en teleporteren

Leerlingen brainstormen over bereikbaarheid: meer bushaltes, varen en teleporteren

01 oktober 2015
Hoe houden we Gompiestad bereikbaar de komende 5 jaren als er veel grote werkzaamheden aan de weg en spoor zijn? Daarover bogen de basisscholen De Heerdstee uit Beijum en De Hoeksteen uit Roden zich op donderdag 24 en vrijdag 25 september. Het ging om een project van ConsultingKids, in samenwerking met Groningen Bereikbaar.

ConsultingKids

ConsultingKids maakt het mogelijk om kinderen mee te laten denken over relatief complexe organisatie- en maatschappelijke vraagstukken. Ze benutten de onbevangenheid, enthousiasme, andere manier van denken en eerlijkheid van kinderen om te komen tot verfrissend leuke ideeën die organisaties en de maatschappij verder helpen. Daarnaast bezorgt ConsultingKids kinderen tussen 8-11 jaar een onvergetelijke dag, waarin ze met elkaar hun creativiteit kunnen ontplooien en leren problemen aan te pakken. Dat doen ze door methoden en technieken van gerenommeerde adviesbureaus in te zetten en te vertalen naar de belevingswereld van kinderen.

Gompiestad 

Het vraagstuk van Groningen Bereikbaar is: Hoe houden we Groningen de komende 5 jaar bereikbaar tijdens de uitvoering van grote projecten als de aanpak van de zuidelijke ringweg en de ombouw van het Hoofdstation? Voor de groepen 8 werd Groningen Gompiestad: Hoe houden we Gompiestad bereikbaar de komende 5 jaren als er veel projecten aan de weg zijn? Fris en enthousiast gingen de kinderen met de voorgelegde vragen aan de slag. Om het samenwerken te stimuleren bouwden ze eerst in groepjes een toren van spaghettistaafjes. Daarna gingen ze aan de gang met de vraagstukken. Na een paar uur hingen de flipovers vol met leuke en originele ideeën die ze daarna verder hebben uitgewerkt.

Plannen 

Een greep uit de plannen: Betere omleidingen. Meer fietspaden en bushaltes aanleggen. Meer faciliteiten bij tankstations beschikbaar stellen, zoals parkeerplaatsen en voorzieningen voor telewerken. Meer grote parkeerplaatsen rond de stad aanleggen vanwaar je met de boot verder de stad in kunt reizen. Meer mogelijkheden om op afstand en op andere tijden te werken of te leren. Meer grote, lichtgevende borden in de stad zetten die ook langs de snelweg staan. En tot slot: teleporteren tussen thuis en werk. Het was een leuke leerzame dag voor de leerlingen met nuttige tips waar Groningen Bereikbaar zijn voordeel mee kan doen. Meer informatie: www.consultingkids.nl