Paterswoldseweg-Eendrachtsbrug en gehele Hoendiepskade van 12 tot 15 mei afgesloten › Groningen Bereikbaar

Paterswoldseweg-Eendrachtsbrug en gehele Hoendiepskade van 12 tot 15 mei afgesloten › Groningen Bereikbaar

Paterswoldseweg-Eendrachtsbrug en gehele Hoendiepskade van 12 tot 15 mei afgesloten

Paterswoldseweg-Eendrachtsbrug en gehele Hoendiepskade van 12 tot 15 mei afgesloten

09 mei 2017

In opdracht van de gemeente Groningen voert KWS Infra BV van 12 tot 15 mei werkzaamheden uit ten behoeve van het inrichtingsplan Bussen over West. De werkzaamheden leiden tot afsluitingen van de kruising Paterswoldseweg-Eelderstraat-Eendrachtsbrug en de gehele Hoendiepskade. Er zal een omleidingsroute ingesteld worden. Deze routes zijn met gele bebording aangegeven.

Overlast

De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 12 mei 19:00 uur tot maandag 15 mei 6:00 uur. Tijdelijke hinder is niet te voorkomen:

  • Bocht Eendrachtskade NZ en gehele Hoendiepskade: volledige afsluiting.
  • Eendrachtskade NZ en Willem Barentzstraat: gehele weekend niet per auto bereikbaar.
  • Eendrachtsbrug met kruising Eendrachtskade NZ-Westerhaven + kruising Eendrachtskade ZZ-Eeldersingel (tot de Eelderstraat)-Paterswoldseweg (tot de van Speykstraat en Eelderstraat): volledige afsluiting.

Geluidsoverlast: door o.a. freeswerkzaamheden en het aanbrengen van nieuw asfalt kan er in dit weekend sprake zijn van geluidsoverlast in de betreffende straten.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes zijn met gele bebording aangegeven. Weggebruikers die vanaf de Stationsweg richting de Westerhaven Q-park willen, volgen dan de omleidingsroutes C en A. Je rijdt dan via het Emmaviaduct, Parkweg, Paterswoldseweg, Peizerweg, Ringweg West (N370), Hoendiep en vervolgens via de Friesestraatweg, Kraneweg en de Westersingel. Vervolgens kun je vanuit de noordelijke richting de Westerhaven oprijden naar de Q-park. Bij het verlaten van de Q-park ga je rechtsaf de Westerhaven op en volg je de omleidingsroute B richting Hoendiep en Ring West (N370).

Tijdens de werkzaamheden worden weggebruikers gevraagd om met een gepaste rijstijl de omleidingsborden te volgen en de aanwijzingen van de verkeersregelaars/medewerkers op te volgen.