Komend weekend Kempkensberg afgesloten tussen Hereweg en oprit zuidelijke ringweg › Groningen Bereikbaar

Komend weekend Kempkensberg afgesloten tussen Hereweg en oprit zuidelijke ringweg › Groningen Bereikbaar

Komend weekend Kempkensberg afgesloten tussen Hereweg en oprit zuidelijke ringweg

Komend weekend Kempkensberg afgesloten tussen Hereweg en oprit zuidelijke ringweg

14 februari 2018

Dit weekend gaat Combinatie Herepoort nieuwe riolering aansluiten bij de Kempkensberg en de Hereweg. Vanwege de werkzaamheden is de Kempkensberg helemaal dicht tussen de Hereweg en de oprit naar de zuidelijke ringweg. Op de Hereweg zelf kan het verkeer de werkzaamheden passeren. 

De werkzaamheden beginnen op vrijdag 16 februari om 19.00 uur en duren tot uiterlijk maandagochtend 19 februari om 06.00 uur. Voor de aanleg van het nieuwe riool moet eerst het asfalt worden weggehaald. Daarna moet er worden gegraven om de riolering bloot te leggen. Nadat de nieuwe riolering is aangesloten, wordt het gat weer aangevuld en een nieuwe asfaltlaag gelegd.

Kempkensberg

De Kempkensberg is komend weekend in beide richtingen dicht tussen de Hereweg en de oprit naar de zuidelijke ringweg (zie plattegrond). Het autoverkeer wordt omgeleid via het Europaplein en de Hereweg-Meeuwerderweg. De oprit naar de zuidelijke ringweg vanaf de Helperzoom en DUO is wel open.

De rode lijnen geven de afsluitingen aan. De groene route is wel open.

Hereweg

Voor de werkzaamheden wordt een deel van de westelijke rijbaan afgesloten (zie afbeelding hieronder). Het autoverkeer kan de werkzaamheden passeren via de andere baan. De verkeerslichten zijn uitgeschakeld en het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars. Fietsers hebben geen last van deze werkzaamheden.

De werkzaamheden vinden plaats in het roodgemarkeerde vak. De wegvakken met de groene pijlen zijn beschikbaar voor autoverkeer.

Fietspad Hereweg-DUO

Het fietspad vanaf de Hereweg tot aan DUO is nog in beide richtingen afgesloten (zie plattegrond hieronder). Fietsers kunnen gebruikmaken van de Waterloolaan.

De rode lijn geeft het afgesloten fietspad aan. De omleidingsroute is in groen weergegeven.

Bron: Aanpak Ring Zuid