Komen & Gaan rijdt vanavond mee in Bietencampagne › Groningen Bereikbaar

Komen & Gaan rijdt vanavond mee in Bietencampagne › Groningen Bereikbaar

Komen & Gaan rijdt vanavond mee in Bietencampagne

Komen & Gaan rijdt vanavond mee in Bietencampagne

06 oktober 2015
Komen & Gaan staat vanavond in het teken van de vrachtwagens met suikerbieten. Aflevering 14 van dit programma op OOG TV gaat over de Bietencampagne, die op 25 september weer van start is gegaan. Komen & Gaan wordt na het OOG TV Nieuws van 17.30 uur uitgezonden en vervolgens de hele avond herhaald.

1000 bietenwagens per dag

Tot en met de kerst rijden zo'n 1000 bietenwagens per dag het terrein van de Suikerunie in Hoogkerk op. Ze komen vanuit allerlei hoeken van Nederland en een groot deel van de wagens rijdt via de Zuidelijke Ringweg. Een goede doorstroming is voor deze wagens, maar ook voor het andere vrachtverkeer erg belangrijk. In deze uitzending is te zien hoe dat nu gaat en over een paar jaar, als er aan de Zuidelijke Ringweg wordt gewerkt. Directeur Bram Fetter van de Suikerunie legt uit hoe Groningen bereikbaar blijft voor het vrachtverkeer, ook in de toekomst. Rik Gengler, manager agrarische dienst bij de Suikerunie, vertelt over de bietenlogistiek. En Komen & Gaan rijdt mee met bietenwagenchauffeur Jan Willem Boneschansker.

Komen & Gaan

'Komen & Gaan’ is een tweewekelijkse programma op OOG TV waarin de bereikbaarheid van Groningen centraal staat. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar. Oude uitzendingen kunt u terugvinden op deze website.