Komen & Gaan duikt vanavond in ondergrondse kabels en leidingen › Groningen Bereikbaar

Komen & Gaan duikt vanavond in ondergrondse kabels en leidingen › Groningen Bereikbaar

Komen & Gaan duikt vanavond in ondergrondse kabels en leidingen

Komen & Gaan duikt vanavond in ondergrondse kabels en leidingen

20 oktober 2015
Komen & Gaan verdiept zich vanavond in ondergronds Groningen. Aflevering 15 van dit programma op OOG TV gaat over de kabels en leidingen in de grond. Komen & Gaan wordt na het OOG TV Nieuws van 17.30 uur uitgezonden en vervolgens de hele avond herhaald.

Ondergronds Groningen

Voor de aanpak van de Zuidelijke Ringweg worden momenteel de eerste kabels en leidingen verlegd. Deels gebeurt via een gestuurde boring, zodat niet de hele straat opengebroken hoeft te worden. In het programma is te zien hoe een gestuurde boring werkt. Marco Sanders legt uit waarom er al is begonnen met het verleggen van kabels en leidingen, terwijl er nog geen officieel groen licht is voor de ombouw van de Zuidelijke Ringweg. Werkvoorbereider Gerardo Wolfert laat bij de Noorderhaven zien wat er zoal onder de grond ligt aan kabels en leidingen. Daar hebben de programmamakers ook een portret gemaakt van verkeersbeveiliger Ida Pruim. Tijdens de werkzaamheden zorgt zij dat zowel het werkverkeer als het langsrijdende verkeer goed blijven doorstromen.

Komen & Gaan

'Komen & Gaan’ is een tweewekelijkse programma op OOG TV waarin de bereikbaarheid van Groningen centraal staat. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar. Oude uitzendingen kunt u terugvinden op deze website.