Inspanning bedrijfsleven voor bereikbaarheid Groningen › Groningen Bereikbaar

Inspanning bedrijfsleven voor bereikbaarheid Groningen › Groningen Bereikbaar

Inspanning bedrijfsleven voor bereikbaarheid Groningen

Inspanning bedrijfsleven voor bereikbaarheid Groningen

08 oktober 2013
Groningen is de economische motor van het Noorden en die moet goed bereikbaar blijven. Daarom wordt de komende jaren op meerdere plekken in en om de stad gewerkt aan de weg en zijn er diverse inspanningen om autogebruik te verminderen. Het bedrijfsleven zelf kan daarnaast ook een bijdrage leveren aan de verbetering van de bereikbaarheid van Groningen. Dat stelden Jos Aartsen (voorzitter Raad van Bestuur UMCG) en Hein Visser (directeur KPN Noordoost Nederland) tijdens het Captains Breakfast. Het UMCG heeft om die reden stevig ingezet op stimulering van het gebruik van de fiets. Met de stimuleringsmaatregelen heeft het UMCG haar eigen aandeel in autokilometers in de spits met 5% weten te reduceren.

Resultaten Ga Slimmer reizen & werken

Tijdens de bijeenkomst werden de eerste resultaten van de aanpak Ga Slimmer reizen & werken gepresenteerd. Duidelijk werd dat de aangesloten bedrijven en organisaties de afgelopen drie jaar een significante daling van het aantal door hun medewerkers gereden autokilometers hebben weten te realiseren. De inspanningen van Ga Slimmer reizen & werken kunnen dan ook een succes worden genoemd en worden doorgezet.

In gesprek

Groningen Bereikbaar gaat met de aanwezige bedrijven in gesprek om te kijken welke maatregelen de bedrijven kunnen nemen om de bereikbaarheid van Groningen te verbeteren. Bedrijven die ook graag in gesprek willen met Groningen Bereikbaar kunnen contact opnemen.