Het fileseizoen is begonnen › Groningen Bereikbaar

Het fileseizoen is begonnen › Groningen Bereikbaar

Het fileseizoen is begonnen

Het fileseizoen is begonnen

11 november 2019

Het fileseizoen is weer van start gegaan. Sinds het ingaan van de wintertijd en het herfstweer, stapt men sneller in de auto. Daarom is de tweede dinsdag in november 'Filevrije dag' of de 'Dag van het flexwerken'. Waarom staan we eigenlijk met z'n allen in de file en wat kunnen we eraan doen?

De dinsdagen in november zijn meestal de dagen die goed zijn voor de meeste files. Zeker de avondspits is druk. Door de wintertijd is het eerder donker, wat de kans op files en ongelukken vergroot. Daarnaast dragen regen en kou bij aan de behoefte om met de auto te reizen.

Uit de file aan het werk

Een goede manier om de file te mijden is thuiswerken. Steeds meer bedrijven bieden werknemers de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om dit verder te promoten is de tweede dinsdag van november de Dag van het Flexwerken, dit jaar op 12 november. Deze dag is er om de mogelijkheden van thuiswerken bespreekbaar te maken. Veel bedrijven hebben de mogelijkheden wel, maar veel werknemers weten niet hoe ze thuis kunnen werken.

Voordelen van thuiswerken

De voordelen van thuiswerken nog even op een rijtje.

  • Geen reistijd, dus meer productieve uren in de dag.
  • Geen afleiding van collega's en niet wachten bij het koffieapparaat.
  • Daarnaast ben je ook nog een stuk duurzamer bezig als je niet in de auto stapt naar werk.

Maar niet iedereen heeft thuis een geschikte plek om aan het werk te zijn. Werken vanuit een flexwerklocatie in de buurt is ook een goede optie.

Andere werktijden

Niet iedereen kan zomaar thuis of op een andere locatie gaan werken. Een andere optie om de files gemakkelijk te omzeilen, is werken en reizen op andere tijden. De spits is 's ochtends van 07.00 tot 09.00 uur en 's middags van 16.00 tot 18.00 uur. Daarbuiten is het een stuk rustiger op de weg en in het openbaar vervoer. Door bijvoorbeeld thuis te starten met het doorlopen van je e-mailbox en wat later naar je werk te gaan, kun je veel reistijd besparen.

Meer weten over De dag van het flexwerken? Ga naar www.uitdefileaanhetwerk.nl.