Hanzehogeschool winnaar Low Car Diet Groningen 2016 › Groningen Bereikbaar

Hanzehogeschool winnaar Low Car Diet Groningen 2016 › Groningen Bereikbaar

Hanzehogeschool winnaar Low Car Diet Groningen 2016

Hanzehogeschool winnaar Low Car Diet Groningen 2016

18 mei 2016
De Hanzehogeschool Groningen mag zich het duurzaamst reizende bedrijf van Groningen 2016 noemen. De Hanzehogeschool won de Groningse editie van het Low Car Diet, de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland. De medewerkers reisden in april 58% schoner en bespaarden 278 kilo CO2. In totaal hebben de deelnemende bedrijven 50% minder met de auto gereden in de spits, 17 ton minder CO2 uitgestoten en 16% minder reiskosten gemaakt. 

Winnaars

Van 1 t/m 30 april hielden Urgenda en Groningen Bereikbaar het Low Car Diet, een wedstrijd tussen bedrijven en hun medewerkers om zo schoon, goedkoop en duurzaam mogelijk te reizen. Zo'n 400 medewerkers van 11 bedrijven en instellingen deden in Groningen mee. De bedrijven konden winnen in de categorieën 'schoonst reizende bedrijf' en 'grootste verbeteraar'. De Hanzehogeschool eindigde in beide categorieën op de eerste plaats. DUO won de tweede prijs als 'schoonst reizende bedrijf', de provincie Groningen ging met de derde prijs naar huis. In de categorie 'grootste verbeteraar' werd Rabobank Stad en Midden Groningen tweede en Gasunie derde. Voor de individuele deelnemers waren er prijzen te verdelen in de categorieën meeste fietskilometers, meeste OV-kilometers en de meeste vermeden kilometers.

Helft minder auto's in de spits

De resultaten werden bijgehouden via de online tool Carbon Manager. Daaruit blijkt dat de deelnemers in april 50% minder in de spits in de auto hebben gereden, 17 ton minder CO2 hebben uitgestoten en 16% minder reiskosten hebben gemaakt. Veel deelnemers die anders de auto pakten, werkten meer thuis, reisden met het OV of stapten op de fiets. De resultaten zijn te vinden op: www.lowcardiet.nl/dashboard/publiek/groningen.

Low Car Diet Groningen

Het Low Car Diet stimuleert medewerkers om andere, duurzame vormen van werk en vervoer uit te proberen, zoals (deel-)fietsen, (high speed) e-bikes, alternatieve werk- en vergaderlocaties, het openbaar vervoer en elektrische en deelauto's. In Groningen deden ongeveer 400 werknemers mee van DUO, Gasunie, Gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Marne Mosterd, Oosterhof Holman, Provincie Groningen, Rabobank Stad en Midden Groningen, RDW, Regio Groningen-Assen en het Waterbedrijf Groningen. Groningen Bereikbaar ondersteunt het Low Car Diet niet alleen om duurzaam reizen te stimuleren. Anders reizen en werken leidt ook tot minder drukte op de weg en een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten als de ombouw van de zuidelijke ringweg. De prijsuitreiking vond donderdag 12 mei plaats in het Provinciehuis.