Groningse winkeliers en horecaondernemers krijgen informatie over werkzaamheden aan weg en spoor › Groningen Bereikbaar

Groningse winkeliers en horecaondernemers krijgen informatie over werkzaamheden aan weg en spoor › Groningen Bereikbaar

Groningse winkeliers en horecaondernemers krijgen informatie over werkzaamheden aan weg en spoor

Groningse winkeliers en horecaondernemers krijgen informatie over werkzaamheden aan weg en spoor

10 april 2018

Een grote groep winkeliers en horecaondernemers in Groningen krijgt tussen dinsdag 10 en vrijdag 13 april bezoek. De ondernemers worden dan geïnformeerd over de werkzaamheden aan weg en spoor. De werkzaamheden waar Groningen vanaf het hemelvaartweekend regelmatig mee te maken krijgt, vormen de directe aanleiding. De Groningse bedrijfsverenigingen, Groningen Bereikbaar en Marketing Groningen zijn de initiatiefnemers van deze actie.

De officiële aftrap van de actie vond plaats op dinsdag 10 april op de Grote Markt in Groningen. Ondernemer Elsa van Dijken van Maxime kreeg het informatiepakket uit handen van wethouder Paul de Rook, tevens bestuurlijk voorzitter van Groningen Bereikbaar, Eric Bos van Groningen City Club en Irene van der Velde van Koninklijke Horeca Nederland.

Informeren van bezoekers

Winkels en horecagelegenheden vervullen een belangrijke rol in de gastvrijheid van de stad en het informeren van bezoekers over de bereikbaarheid van Groningen. De initiatiefnemers vinden het daarom belangrijk dat ondernemers goed op de hoogte zijn van de toekomstige werkzaamheden aan weg en spoor. Van 10 tot 13 april worden veel winkeliers, horecaondernemers en marktverkopers in de Groningse binnenstad persoonlijk bezocht. Ze krijgen daarbij een pakket overhandigd met informatie over de komende hinder en tips voor wat ze als werkgever en ondernemer kunnen doen tijdens de hinderperiode. De pakketten zijn ook beschikbaar voor ondernemers buiten de binnenstad, per winkelgebied worden hier op maat afspraken over gemaakt. 

Pakket gemist of flyers op?

Ondernemers die het pakket gemist hebben kunnen deze afhalen bij de VVV op de Grote Markt in Groningen. Om het milieu te sparen is een kleine stapel flyers in het pakket gestopt. Wilt u graag meer flyers ontvangen om uit te delen? Stuur ons hiervoor een mail.  

Hinder tijdens hemelvaartweekend

Groningen krijgt dit jaar te maken met diverse werkzaamheden aan weg en spoor. Vanaf het hemelvaartweekend zijn er regelmatig stremmingen op de zuidelijke ringweg en andere wegen in en rond de stad. Ook zijn er periodes waarin treinen niet rijden.

Info voor winkeliers over wegwerkzaamheden

Info voor winkeliers over wegwerkzaamheden