'Gouden' fietstunneltje op 26 maart definitief dicht › Groningen Bereikbaar

'Gouden' fietstunneltje op 26 maart definitief dicht › Groningen Bereikbaar

'Gouden' fietstunneltje op 26 maart definitief dicht

'Gouden' fietstunneltje op 26 maart definitief dicht

20 maart 2018

Nu gaat het toch echt gebeuren, de fietstunnel tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat wordt op 26 maart 2018 definitief afgesloten. Vanwege de winterkou van afgelopen periode werd een eerdere afsluiting uitgesteld. De afsluiting van de 'gouden' fietstunnel is nodig voor de werkzaamheden aan de nieuwe zuidelijke ringweg.

Fietsers van noord naar zuid en omgekeerd kunnen nog op twee andere plekken onder de ringweg door: langs het Oude Winschoterdiep en via de Verlengde Lodewijkstraat. Vanwege de goudkleurige wandbekleding staat dit tunneltje ook wel bekend als het ‘gouden’ tunneltje. De afsluiting is nodig in verband met de sloop van de voormalige oprit bij de Oosterpoort. Fietsers van noord naar zuid en omgekeerd kunnen op twee andere plekken onder de ringweg door: langs het Oude Winschoterdiep en via de Verlengde Lodewijkstraat.

Combinatie Herepoort gaat beginnen met het afbreken van de voormalige oprit vanuit de Oosterpoort naar de ringweg. Deze oprit is in de zomer van 2016 dichtgegaan. Voordat de sloop kan beginnen, moet het fietstunneltje dicht. Ook wordt de voormalige onderhoudswinkel en het muziekcentrum Het Viadukt gestript.

Zuiderplantsoen

Op de plek van de fietstunnel gaat de zuidelijke ringweg in de toekomst ondergronds. Op het verdiepte weggedeelte wordt een nieuw park aangelegd: het Zuiderplantsoen. Fietsers rijden hier straks door het park, over de ringweg heen.

Alternatieve routes

Onderstaande afbeelding geeft twee alternatieve routes voor fietsers weer. Fietsers kunnen op langs het Oude Winschoterdiep fietsen (groene lijn rechts) of via de Verlengde Lodewijkstraat (groene lijn links).