Gelijktijdige werkzaamheden in Groningen in weekend van 30 september t/m 3 oktober › Groningen Bereikbaar

Gelijktijdige werkzaamheden in Groningen in weekend van 30 september t/m 3 oktober › Groningen Bereikbaar

Gelijktijdige werkzaamheden in Groningen in weekend van 30 september t/m 3 oktober

Gelijktijdige werkzaamheden in Groningen in weekend van 30 september t/m 3 oktober

28 september 2016

Er wordt het in het weekend van 30 september t/m 3 oktober op verschillende locaties in Groningen aan de weg gewerkt. Om een beeld te krijgen van wat er in het verschiet ligt, hebben we de belangrijkste werkzaamheden voor je op een rij gezet.

Zuidelijke rotonde bij afslag Hoogkerk

Bij de afslag Hoogkerk (vanaf de A7) is de zuidelijke rotonde gestremd. Verkeer vanuit Leek en Drachten kan daardoor geen gebruik maken van het P+R-terrein bij Hoogkerk. Als je toch gebruik wilt maken van een P+R raden we als alternatief het P+R-terrein bij Kranenburg aan. Neem hiervoor afslag 34a (Westpoort) en volg de omleidingsborden voor de juiste route.

Hereweg tussen Stationsweg en zuidelijke ringweg

De Hereweg is gestremd tussen de Stationsweg en de zuidelijke ringweg. De rijbaan is gestremd voor auto- en busverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen er wel langs. De digitale informatiepanelen langs de A7 en A28 informeren je over een alternatieve route. 

Euvelgunnebrug

Het functioneren van de Euvelgunnebrug moet worden getest. Dit gebeurt in de gehele nacht van zaterdag op zondag. De digitale informatieborden informeren doorgaand verkeer over alternatieve routes. Ook de omliggende Bergenweg en Osloweg zijn dit weekend gestremd. De Bergenweg vanaf vrijdagavond 30-9, 19:00 uur t/m 2-10, 6:00 uur en de Osloweg vanaf zaterdag 1-10, 19:00 t/m maandag 3-10, 6:00 uur.

Paterswoldseweg tussen Laan van de Vrede en Overwinningsplein

De Paterswoldseweg is tussen de Laan van de Vrede en het Overwinningsplein gestremd voor autoverkeer. Deze werkzaamheden zijn al langer gaande en gaan ook in dit weekend door.

Werkzaamheden ringweg in kader van Aanpak Ring Zuid

Op drie locaties wordt er aan de ringwegen gewerkt: 

Op de westelijke ringweg ter hoogte van de Concourslaan (Stadspark) is maar één rijstrook beschikbaar vanwege een vooronderzoek aan het beton.

Ook op de zuidelijke ringweg is ter hoogte van het Vrijheidsplein en de Euvelgunnebrug maar één rijstrook beschikbaar. Dit is eveneens wegens vooronderzoek aan het beton. De werkzaamheden bij de Euvelgunnebrug worden gecombineerd met de eerder genoemde werkzaamheden.

Deze werkzaamheden vinden plaats als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Slimme Kaart

Op de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar zijn deze werkzaamheden terug te vinden. Daarnaast vind je er ook de actuele drukte op de weg en parkeermogelijkheden in Groningen.