Geen treinen tussen Hoogeveen en Groningen op 10 en 11 juni › Groningen Bereikbaar

Geen treinen tussen Hoogeveen en Groningen op 10 en 11 juni › Groningen Bereikbaar

Geen treinen tussen Hoogeveen en Groningen op 10 en 11 juni

Geen treinen tussen Hoogeveen en Groningen op 10 en 11 juni

07 juni 2017

Vanwege werkzaamheden aan station Assen rijden er op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. NS zet bussen in. 

Station Assen

Tijdens dit treinvrije weekend werkt ProRail aan de afronding van de grootschalige werkzaamheden die van 16 t/m 30 april aan de sporen, leidingen en perrons van station Assen hebben plaatsgevonden. Het gaat onder meer om werkzaamheden aan de bovenleiding boven spoor 2, de seinen en het maken van schouwpaden langs de sporen. Dankzij de werkzaamheden aan spoor 2 kan er een nieuwe pendeltrein gaan rijden tussen Groningen en Assen: Vanaf maandag 4 september komen er op dit traject 6 extra stoptreinen in de ochtend- en avondspits. 

Alternatief vervoer

  • Tussen Groningen en Hoogeveen kun je reizen met de bus.
  • De NS-bussen stoppen niet bij station Haren zelf, maar bij het verderop gelegen transferium. Tussen het transferium en station Haren rijden pendelbussen. LET OP: deze pendelbussen staan niet in de reisplanner, ga eerder op reis.
  • De bussen stoppen niet in Groningen Europapark; je kunt gebruikmaken van Arriva-treinen van/naar Groningen of Qbuzz OV-lijn 5 die rijdt tussen Groningen Europapark-Groningen-Haren OV-Transferium.

Plan je reis

De extra reistijd bedraagt een kwartier tot drie kwartier. Plan je reis vooraf via ns.nl/reisplanner.