Geen treinen Groningen-Assen tot tenminste 20.00 uur › Groningen Bereikbaar

Geen treinen Groningen-Assen tot tenminste 20.00 uur › Groningen Bereikbaar

Geen treinen Groningen-Assen tot tenminste 20.00 uur

Geen treinen Groningen-Assen tot tenminste 20.00 uur

03 september 2018

De werkzaamheden bij station Haren van afgelopen weekend hebben vertraging opgelopen. Daardoor rijden er tot tenminste 20.00 uur vanavond geen treinen maar bussen tussen Groningen en Assen.

Gisteravond werd duidelijk dat er meer tijd nodig was en dat er vandaag geen treinen zouden rijden. Nu geeft ProRail aan dat er tenminste tot vanavond 20.00 nodig is om de werkzaamheden af te maken.

Vertraging

De werkzaamheden zijn vrijdag 31 augustus begonnen en zouden tot en met zondag 2 september duren. Helaas liep de aannemer bij het begin al vertraging op, onder andere door pech met het materieel. De werkzaamheden zijn voor een nieuwe fiets- en voetgangersonderdoorgang die bij het station Haren aangelegd wordt.

Stationsweg Groningen dicht

Vandaag blijft de Stationsweg tussen de Herebrug en de Werkmanbrug net als afgelopen weekend dicht. Dit is vanwege de NS-bussen die tussen Groningen en Assen rijden. Omdat het gewone busverkeer ook doorgaat, is er te weinig ruimte op het busstation. Daarom is er voor de treinvervangende bussen een tijdelijke halte aan de Stationsweg. De extra haltes maken het mogelijk dat veel passagiers tegelijkertijd veilig in verschillende bussen kunnen in- en uitstappen. Voor zowel het autoverkeer als fietsers zijn er omleidingen.

Omleiding Stationsweg
Omleiding Stationsweg