Fietsroute Plus in Haren officieel geopend › Groningen Bereikbaar

Fietsroute Plus in Haren officieel geopend › Groningen Bereikbaar

Fietsroute Plus in Haren officieel geopend

Fietsroute Plus in Haren officieel geopend

19 december 2017

Fietsers op de Harense Kerklaan zijn dinsdag 19 december verrast met fietslampjes. Deze werden uitgedeeld door de gemeente Haren, samen met mascotte Kubie van Groningen Bereikbaar. De Kerklaan is onderdeel van de Fietsroute Plus tussen Haren en Groningen. Fietsers kregen de lampjes ter ere van de officiële opening van deze route.

Het Harense gedeelte van de Fietsroute Plus tussen Groningen en Haren is klaar. Naast het uitdelen van de lampjes aan fietsers is de route officieel in gebruik genomen door wethouder Mathilde Stiekema en rayonmanager Erik Poel van Reef Infra. Gemeente Haren stimuleert net als Groningen Bereikbaar het gebruik van de fiets tussen Haren en de stad, en greep de opening aan om de fietsers te verrassen.

 

Fietsroute Plus tussen Haren en Groningen

Een Fietsroute Plus is een fietsverbinding met extra kwaliteit en comfort voor de fietser. Deze route maakt het fietsen prettiger en veiliger, zodat meer mensen sneller voor de fiets kiezen in plaats van de auto. De gemeente Haren werkt samen met de gemeente Groningen, provincie Groningen en de Regio Groningen-Assen aan het verbeteren van de fietsverbinding tussen Haren en Groningen. Bij de aanleg van de Fietsroute Plus in Haren zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd, zoals de aanleg van een rotonde, het verbreden van het fietspad naar 3,5 meter, en het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers.

De gemeente Groningen start naar verwachting in 2018 met de werkzaamheden voor het Groningse gedeelte. Een onderdeel van dit plan is een vrijliggend breed fietspad van Saaksumborg tot de Helper Brink. Auto's en fietser hoeven dan niet meer dezelfde weg te delen, zoals nu nog wel het geval is.

In Haren ligt 2,7 km Fietsroute Plus die bestaat uit 1,7 km fietspad en 1 km fietsstraat. Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute waar tevens auto’s zijn toegestaan. De snelheid van de auto is beperkt door het karakter en de inrichting van de fietsstraat. Uit de inrichting van de weg blijkt dat de fiets prioriteit heeft. Kenmerken van een fietsstraat zijn: de auto is te gast, fietsers hebben voorrang op kruispunten, speciale drempels die voor de fietser niet hinderlijk zijn.

 

 

 

Snelle fietsverbinding in Haren officieel in gebruik genomen

Snelle fietsverbinding in Haren officieel in gebruik genomen