Fietspad Julianaweg gestremd › Groningen Bereikbaar

Fietspad Julianaweg gestremd › Groningen Bereikbaar

Fietspad Julianaweg gestremd

Fietspad Julianaweg gestremd

14 september 2018

Op maandag 17 september start Combinatie Herepoort met het omleggen van een glasvezelkabel. Vanwege de werkzaamheden wordt het fietspad Julianaweg vanaf de Brailleweg tot aan Van Iddekingebrug tot en met 21 september afgesloten. Ook is de Van Iddekingebrug een aantal nachten gestremd. Van 24 september tot en met 28 september is het fietspad tussen de Van Ketwich Verschuurlaan en de van Iddekingeweg afgesloten voor fietsers met uitzondering van woonbootbewoners. De verwachting is dat alle werkzaamheden voor 7 oktober zijn afgerond. 

Verkeershinder

De kabel ligt op dit moment in de westelijke berm van de A28. Het omleggen is noodzakelijk in verband met de toekomstige werkzaamheden aan de A28. De kabel wordt tijdelijk naast het fietspad Julianaweg ingegraven. Om de glasvezelkabel naast het fietspad aan de Julianaweg te leggen is het nodig om daar waar bestrating ligt dit tijdelijk te verwijderen. Combinatie Herepoort start vanaf de Brailleweg met de werkzaamheden.

Afsluitingen op een rij

  • Van 17 september t/m 21 september is het fietspad Julianaweg vanaf de Brailleweg tot de Van Iddekingebrug afgesloten.
  • In de nachten van 21 t/m 24 september van 19.00 tot 6.00 uur worden er onderhoud uitgevoerd aan de Van Iddekingebrug. De Van Iddekingebrug is gedurende deze nachten afgesloten voor alle verkeer. Combinatie Herepoort zal deze nachten op deze locatie ook bezig zijn met werkzaamheden.
  • Van 24 september t/m 28 september is het fietspad tussen de Van Ketwich Verschuurlaan en de van Iddekingeweg afgesloten voor fietsers met uitzondering van woonbooteigenaren.

Omleidingsroutes

Tijdens de afsluiting van het fietspad Julianaweg worden fietsers omgeleid via het fietspad Hoornsedijk, aan de andere kant van het Noord-Willemskanaal.

Tijdens de afsluiting van de Van Iddekingeweg wordt autoverkeer omgeleid via de Paterswoldseweg - Laan Corpus den Hoorn - Van Ketwich Verschuurlaan - Vondellaan en vice versa. Fietsers worden omgeleid via de Van Ketwich Verschuurbrug.

Locatie werkzaamheden

Geel: de nieuwe locatie van de glasvezelkabel  
Rood: volledige afsluiting fietspad, 17 t/m 21 september 
Oranje: 24 t/m 28 september afgesloten, alleen toegankelijk voor woonbootbewoners

 

Bekijk de stremmingen op de Slimme Kaart

Bron: Aanpak Ring Zuid