Extra bussen van P+R naar Bloemenjaarmarkt › Groningen Bereikbaar

Extra bussen van P+R naar Bloemenjaarmarkt › Groningen Bereikbaar

Extra bussen van P+R naar Bloemenjaarmarkt

Extra bussen van P+R naar Bloemenjaarmarkt

18 april 2019

Morgen naar de Bloemenjaarmarkt in Groningen? Parkeer dan gratis op een P+R-terrein aan de rand van de stad en reis verder met de bus. Vanaf de P+R's worden extra bussen ingezet naar het centrum van de stad.

Extra bussen vanaf P+R Kardinge en P+R Meerstad

Q-link blauw lijnen 3 en 4 rijden gezamenlijk acht keer per uur tussen P+R Kardinge, Grote Markt en P+R Hoogkerk. Tussen P+R Kardinge en Grote Markt – Hoofdstation rijden daarnaast vier extra ritten per uur.

Q-link lijn 5 rijdt van 9.00 tot 18.00 uur eens per 10 minuten of vaker tussen P+R Meerstad – Ikea – Centrum. Door werkzaamheden stopt de bus vanaf P+R Meerstad richting het centrum niet op de Grote Markt. Bezoekers van de Bloemenjaarmarkt kunnen uitstappen op Halte Zuiderdiep (5 min. lopen naar de Grote Markt). Instappen vanaf de Grote Markt op Q-link 5 richting P+R Meerstad kan wel.

Speciale lijn 22 van P+R Euroborg P3 via Driebond naar Grote Markt

Van 9.00 tot 20.00 uur rijdt een speciale lijn 22 van P+R Euroborg P3 via extra P+R’s locaties rondom Driebond naar de Grote Markt en terug.

Ook via andere P+R-terreinen eenvoudig naar centrum

Ook reis je eenvoudig naar het centrum via de andere P+R-terreinen (Haren, Hoogkerk en Reitdiep) rondom de stad. Op iedere P+R kun je gratis de auto parkeren. Vanaf de P+R-terreinen rijden de bussen van Q-link vaak en snel langs binnenstad, Hoofdstation en UMCG. De buslijnen, vertrektijden en andere informatie vind je op de website van Qbuzz.

Reizen met OV-chipkaart of P+R-kaartje

Reizen van de P+R-locaties naar het centrum en terug kan met de OV-chipkaart. Ook is het mogelijk te reizen met een P+R-kaartje. Deze retourkaart kost 6 euro en is een vervoersbewijs voor maximaal 5 personen. De P+R-kaartjes zijn te koop bij de automaat op het terrein en bij de buschauffeur.

Meer informatie over het reizen via een P+R