Doe mee met het grootste fietsonderzoek van Nederland! › Groningen Bereikbaar

Doe mee met het grootste fietsonderzoek van Nederland! › Groningen Bereikbaar

Doe mee met het grootste fietsonderzoek van Nederland!

Doe mee met het grootste fietsonderzoek van Nederland!

22 augustus 2016

Heel Groningen telt mee bij Nationale Fiets Telweek

De gemeente en provincie Groningen roepen al haar inwoners op om mee te doen met het grootste fietsonderzoek ooit. Dit onderzoek wordt van 19 t/m 25 september uitgevoerd in de Fiets Telweek. Onder de slogan ‘Heel Nederland telt mee’ brengt de 'Fietstel-app' via gps bewegingen van fietsers in kaart. Met de resultaten kunnen provincie en gemeente fietsnetwerken nóg slimmer en efficiënter te maken.

Ruimte voor de fiets

Zowel de gemeente als de provincie Groningen hebben een lange traditie van goed en helder fietsbeleid. Ruimte voor de fiets staat onmiskenbaar op de eerste plaats. Bij elke nieuwe ruimtelijke ontwikkeling wordt bekeken hoe de fietser het beste tot zijn recht komt. Met als gevolg: bredere fietspaden, effectieve fietsverbindingen, grotere stallingen en innovatieve oplossingen zoals ‘fietsstraten’, waar de fietser prioriteit heeft en de auto de gast is.  

De Fiets Telweek,

Het grootste fietsonderzoek ooit, kan hierbij helpen. De gegevens die dit onderzoek oplevert geven inzicht in hoe fietsers in Groningen (en de rest van Nederland) het beste kunnen worden gefaciliteerd. Door het gebruik van een app wordt gemeten hoe fietsers rijden, met welke snelheden, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Met deze informatie kunnen we het fietsnetwerk slimmer en efficiënter verbeteren.  

Scholieren en studenten

Hoe meer mensen meedoen, hoe waardevoller de gegevens. Daarom hopen gemeente en provincie op nóg meer gegevens dan in 2015, toen de Fiets Telweek voor het eerst werd gehouden. Een andere belangrijke reden om dit jaar mee te doen: scholieren en studenten krijgen extra aandacht. Gemeente en provincie hopen dat veel scholieren en studenten de app downloaden, omdat deze doelgroep interessant is als het gaat om routekeuze, verkeersveiligheid en educatie. In de Fietstel-app is hiervoor een aparte scholierenactie opgezet. Nieuw in de Fietstel-app is dat de deelnemers hun persoonlijke bijdrage aan het onderzoek te zien krijgen. Dit gebeurt in de vorm van een ranglijst op basis van verreden kilometers, waarin je kunt zien op welke positie je staat voor jouw stad of dorp. Daarnaast maak je kans op 1 van de 25 kleurrijke nieuwe fietsen. Kortom: download de Fietstel-app, vanaf half augustus gratis te krijgen in de App- of Playstore, en help de hele provincie Groningen én jezelf als fietser. Zodat we met trots kunnen zeggen: Heel Groningen telt mee! Kijk voor meer informatie op: www.fietstelweek.nl