Dinsdag 21 januari inloopbijeenkomst werkzaamheden Reitdiepplein › Groningen Bereikbaar

Dinsdag 21 januari inloopbijeenkomst werkzaamheden Reitdiepplein › Groningen Bereikbaar

Dinsdag 21 januari inloopbijeenkomst werkzaamheden Reitdiepplein

Dinsdag 21 januari inloopbijeenkomst werkzaamheden Reitdiepplein

20 januari 2014
Op 21 januari 2014, tussen 17.00 uur en 20.00 uur, organiseert de Provincie Groningen in samenwerking met de gemeente Groningen, in de Baptistenkerk aan de Friesestraatweg 221 een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden die dit voorjaar gaan starten bij het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein). Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de komende werkzaamheden, de planning en over hoe het verkeer de komende tijd gaat rijden rondom het Reitdiepplein. Je kunt dan uiteraard ook eventuele vragen stellen.

Werkzaamheden

In het kader van o.a. de reconstructie van de Zuidelijke Ringweg Groningen - die in de periode van 2015-2020 plaatsvindt en waarbij zowel de Westelijke als de Noordelijke Ringweg onderdeel zullen zijn van de omleidingsroute - worden de huidige verbindingswegen tussen de Westelijke en de Noordelijke Ringweg verdubbeld. Tevens zullen de verkeerslichten op de Westelijke Ringweg ter hoogte van het knooppunt Ring West/Ring Noord verdwijnen.

Uitvoering

De verwachting is dat het project begin 2014 wordt aanbesteed. De uitvoering start dan voor de zomer van 2014 zal tot medio 2015 duren. De verwachting is dat er overlast zal zijn in de vorm van omleidingsroutes voor het verkeer. Zodra de aannemer bekend is, wordt de omgeving hiervan uiteraard tijdig op de hoogte gesteld.