Deel Hoendiep gestremd › Groningen Bereikbaar

Deel Hoendiep gestremd › Groningen Bereikbaar

Deel Hoendiep gestremd

Deel Hoendiep gestremd

29 mei 2018

De weg Hoendiep in Groningen is van maandag 4 juni tot maandag 16 juli gedeeltelijk gestremd. De gemeente Groningen past de kruising bij de U.T. Delfiaweg aan om de weg naar het nieuwe, nog te bouwen crematorium aan te sluiten op het Hoendiep. Daarom is het gedeelte tussen de Diamantlaan en de Johan van Zwedenlaan in beide richtingen afgesloten.

Naast een afslag naar het nieuwe crematorium, past de gemeente de kruising zo aan dat de wegen het verwachte bestemmingsverkeer naar het uitvaartcentrum aankunnen. Het autoverkeer wordt deze zeven weken omgeleid via de Diamantlaan, de Siersteenlaan en de Johan van Zwedenlaan. Het fietspad blijft open voor fietsers.

Nieuwe kruising

De rijstroken van het Hoendiep worden ter hoogte van de kruising iets verder uit elkaar gelegd, zodat de vluchtheuvel met de fietsoversteek breder en langer wordt. Er komt een aparte strook voor link afslaand verkeer naar het crematorium. Zo hoeft afslaand verkeer niet op de doorgaande weg stil te staan als ze voorrang moeten verlenen aan tegemoetkomend verkeer. Het fietspad komt iets verder van de weg af te liggen en krijgt een kleine slinger zodat fietsers en bromfietsers beter zichtbaar zijn voor afslaand verkeer naar de uitvaartfaciliteit.

Overige werkzaamheden

Dit moment wordt ook aangegrepen om de kruising veiliger te maken voor fietsers. Fietsers geven nu aan dat ze dit punt als onveilig ervaren. De bushalte aan het Hoendiep wordt tegelijkertijd opnieuw vormgegeven en de belijning van de weg wordt aangepast. Om het fietsend verkeer iets af te remmen bij de nieuwe afslag, brengt de gemeente de zogenoemde 'kamelenbulten' aan.

Omleidingen

Via Johan van Zwedenlaan, Hoendiep, Siersteenlaan, Diamantlaan
Via Johan van Zwedenlaan, Hoendiep, Siersteenlaan, Diamantlaan
Via Diamantlaan, Siersteenlaan, Johan van Zwedenlaan, Hoendiep
Via Diamantlaan, Siersteenlaan, Johan van Zwedenlaan, Hoendiep