Dagje Groningen? Reis via een P+R! › Groningen Bereikbaar

Dagje Groningen? Reis via een P+R! › Groningen Bereikbaar

Dagje Groningen? Reis via een P+R!

Dagje Groningen? Reis via een P+R!

12 juli 2019

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Reizen via een P+R is dan een goede optie en ook nog eens leuk. Op zaterdag 13 juli kunnen P+R-gebruikers in Haren en Hoogkerk namelijk genieten van muziek én gratis hun banden op de juiste spanning laten brengen. Vanaf de P+R-terreinen reis je vervolgens comfortabel met de bus naar het centrum.

Er is deze zomer van alles te doen in Groningen. Van een dag shoppen en een terrasje pakken tot het bezoeken van een tentoonstelling of genieten van een van de festivals. Door naar Groningen te fietsen, met het openbaar vervoer of via een P+R te reizen, kom je onderweg niet voor verrassingen te staan. Er wordt deze zomer in en rondom Groningen namelijk volop gewerkt aan weg en spoor. Tijdens de zomervakantie worden er op de P+R-terreinen, stations en in de binnenstad verschillende acties georganiseerd om de bezoeker te verrassen. Zo wordt het nog leuker om op een andere manier te reizen.

Reis zaterdag 13 juli via een P+R

Op zaterdag 13 juli worden bezoekers die via P+R Haren en Hoogkerk reizen verrast met verschillende muzikale optredens. Tussen 10.00 en 12.30 uur treden op beide P+R-terreinen drie bands op. Ook maken P+R-gebruikers bij de Parkeerbingo kans op leuke prijzen zoals een tegoedbon voor een lunch of diner in de binnenstad of een gratis toegangskaartje voor de Martinitoren. Ook kunnen de P+R-gebruikers tussen 08.00 en 17.00 uur gratis hun bandenspanning testen en de banden op de juiste spanning laten brengen. Door je autobanden op de juiste spanning te laten brengen bespaar je brandstof, heb je een betere wegligging én slijten de banden minder snel. Reden te meer om deze zaterdag je auto op P+R Haren of Hoogkerk te parkeren en met de fiets of bus verder te reizen naar de binnenstad.

Verder reizen met bus of fiets

Parkeren op de P+R's rondom Groningen is gratis. Vanaf de P+R-terreinen rijden de bussen van Q-link vaak en snel langs binnenstad, Hoofdstation en UMCG. Voor de bussen gelden de tarieven van Qbuzz. Reizen met de OV-chipkaart is altijd het voordeligst. Op de terreinen staan tevens kaartautomaten voor een P+R-retourticket. Dit kaartje kost 6 euro en is een vervoerbewijs voor maximaal 5 personen. Het P+R-kaartje is ook te koop bij de buschauffeur. De buslijnen, vertrektijden en andere informatie vind je op de website van Qbuzz.

 

Liever verder fietsen? Op P+R Haren en Hoogkerk zijn ook OV-fietsen beschikbaar. Meer informatie vind je op de website van NS.