Bedrijven omgeving Paterswoldseweg krijgen bezoek van Groningen Bereikbaar › Groningen Bereikbaar

Bedrijven omgeving Paterswoldseweg krijgen bezoek van Groningen Bereikbaar › Groningen Bereikbaar

Bedrijven omgeving Paterswoldseweg krijgen bezoek van Groningen Bereikbaar

Bedrijven omgeving Paterswoldseweg krijgen bezoek van Groningen Bereikbaar

04 oktober 2018

Winkels, horeca en bedrijven in de omgeving van de Paterswoldseweg kunnen dinsdagmiddag 9 oktober een bezoekje verwachten van medewerkers van Groningen Bereikbaar. Aanleiding is de stremming van de spoorwegovergang Paterswoldseweg voor auto's vanaf 15 oktober 2018 tot eind 2019. Ook is de overgang dicht voor fietsers en voetgangers van 15 tot 29 oktober. 

De ondernemers krijgen informatie over de werkzaamheden om bezoekers, klanten en werknemers te kunnen informeren over hoe de eigen locatie bereikbaar is. Ook ontvangen ze hierbij flyers om uit te delen. Verder worden ze bijgepraat over de mogelijkheden om met maatregelen de hinder te beperken. Een van die maatregelen is anders reizen voor medewerkers. Groningen Bereikbaar helpt ze hierbij op weg met acties, zoals de OV-probeerkaart waarbij men 3 week gratis het OV kan testen. En de fietsactie waarbij forenzen gratis een e-bike of speed pedelec kunnen proberen voor hun reis van en naar de stad.

WAAROM DEZE WERKZAAMHEDEN? 

BAM Infra werkt in opdracht van ProRail op en rond het spoor. De werkzaamheden hebben te maken met het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Om de veiligheid te handhaven komt er bij de Paterswoldseweg in Groningen een onderdoorgang onder het spoor voor auto’s, fietsers en voetgangers. De werkzaamheden geven hinder, maar zorgen ervoor dat de stad in de toekomst beter bereikbaar wordt.

GEEN TREINEN 

Door de werkzaamheden aan het spoor, rijden er van 16 tot 29 oktober 2018 geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Van 17 tot 29 oktober 2018 rijden er geen treinen tussen Groningen en Delfzijl/Eemshaven. Op 27 en 28 oktober rijden geen treinen tussen Groningen en station Europapark, en van Groningen naar Veendam en Winschoten/Weener. Er worden bussen ingezet als vervanging van de trein.