Afsluiting oprit Kempkensberg richting Hoogezand en Delfzijl › Groningen Bereikbaar

Afsluiting oprit Kempkensberg richting Hoogezand en Delfzijl › Groningen Bereikbaar

Afsluiting oprit Kempkensberg richting Hoogezand en Delfzijl

Afsluiting oprit Kempkensberg richting Hoogezand en Delfzijl

16 januari 2019

De oprit vanaf de Kempkensberg richting Hoogezand en Delfzijl is vanaf vrijdag 1 februari 2019 om 20.00 uur afgesloten. Automobilisten hebben verschillende alternatieven om op de ringweg te komen.

Het verkeer kan gebruikmaken van de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. Deze wegen kunnen het verkeer het beste aan. Daardoor zorgt deze route voor de minste vertraging tijdens drukke momenten. Voor verkeer vanuit onder andere Helpman en de Herewegbuurt is er ook een aantal alternatieve routes om op de ringweg richting Hoogezand en Delfzijl te komen.

  • Via oprit Van Ketwich Verschuurlaan – Julianaplein (blauw)
  • Via Vondellaan - Hoornsediep - Parkweg - Emmaviaduct – Julianaplein (oranje)
  • Via Esperantokruising - Verlengde Lodewijkstraat – Boumaboulevard (geel)
  • Via Trompsingel - Griffeweg – Europaweg (grijs)
  • Via Stationsweg - Emmaviaduct – Julianaplein (paars)
  • Via Parkweg - Emmaviaduct – Julianaplein (donkergroen)
  • Via oprit Hereweg richting Julianaplein en dan via de botrotonde bij Laan Corpus den Hoorn weer terug richting het Julianaplein (lichtgroen)

Tekst loopt door onder afbeelding.

Nieuwe verbindingsweg

Als de ombouw van de zuidelijke ringweg klaar is, kan het verkeer vanaf de Hereweg via een nieuwe verbindingsweg richting de Brailleweg. Vanaf daar kun je via het Julianaplein richting Hoogezand/Delfzijl, en ook richting Drachten en Assen.

Bouw verdiepte ligging

De oprit Kempkensberg moet worden afgesloten in verband met de bouw van de verdiepte ligging. Daarvoor moet een deel van de zuidbaan van de zuidelijke ringweg worden gesloopt. Het verkeer dat nu nog op de zuidbaan rijdt, vanaf het Julianaplein tot het Europaplein, schuift vanaf zaterdag 2 februari 2019 op naar de voormalige noordbaan. Daarmee vervalt de oprit Kempkensberg.