Afsluitbare fietsenstallingen op P+R-locaties in Groningen › Groningen Bereikbaar

Afsluitbare fietsenstallingen op P+R-locaties in Groningen › Groningen Bereikbaar

Afsluitbare fietsenstallingen op P+R-locaties in Groningen

Afsluitbare fietsenstallingen op P+R-locaties in Groningen

18 januari 2017

Op vier P+R-terreinen aan de rand van Groningen komen deze zomer afsluitbare fietsenstallingen. Het gaat om de locaties Haren, Kardinge, Meerstad en Reitdiep. De fietsenstallingen worden verhuurd aan bedrijven die hun werknemers willen stimuleren met de fiets op het werk te komen. De gemeenteraad van Groningen moet nog instemmen met de nieuwe afsluitbare fietsenstallingen.

P+R Hoogkerk

Op P+R Hoogkerk is onlangs op verzoek van de samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar al zo'n afsluitbare fietsenstalling voor bedrijven geplaatst. Zulke voorzieningen maken het voor automobilisten aantrekkelijker om hun auto gratis op het terrein te parkeren en het laatste stuk in de stad per fiets af te leggen en zo verkeersdrukte te vermijden.

Werkzaamheden zuidelijke ringweg

Vooral als later dit jaar de werkzaamheden aan de Ring Zuid merkbaar worden, kunnen werknemers per fiets hun werkplek gemakkelijker bereiken. Op de P+R-locaties Haren, Kardinge en Meerstad biedt de fietsenstalling plaats aan 32 fietsen, op de locatie Reitdiep kunnen 16 fietsen in de stalling staan. De voorzieningen zijn collectieve fietsenstallingen. Op de P+R-terreinen is daarnaast een aantal individuele fietskluizen beschikbaar.

Het plaatsen van de afsluitbare fietsenstallingen is een initiatief van Groningen Bereikbaar binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om ook gebruik te maken van deze fietsenstallingen? Kijk dan op deze pagina.