Afslag De Hunze tot 22 juli afgesloten: viaduct eerder klaar › Groningen Bereikbaar

Afslag De Hunze tot 22 juli afgesloten: viaduct eerder klaar › Groningen Bereikbaar

Afslag De Hunze tot 22 juli afgesloten: viaduct eerder klaar

Afslag De Hunze tot 22 juli afgesloten: viaduct eerder klaar

18 mei 2013

Doorgaand verkeer mogelijk

Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan blijven doorrijden, maar moet rekening houden met een beperkt aantal rijstroken en beperkte snelheid.

Aangepaste planning: eerder klaar

In tegenstelling tot eerdere berichten duren de werkzaamheden bij de Hunze niet tot 28 juni, maar tot 22 juli. Aangezien het nieuwe viaduct al op zondag 7 juli ‘ingereden’ kan worden, is in overleg met de aannemer besloten om aanvullend afrondende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan het nieuwe viaduct en de rotondes al op 22 juli open worden gesteld voor het verkeer en fietsers. Dit is meerdere weken eerder dan gepland. Dit betekent dat het tot 22 juli niet mogelijk is om vanaf de Oostelijke Ringweg De Hunze (Berlageweg) in en uit te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord. Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan blijven doorrijden, maar moet rekening houden met een beperkt aantal rijstroken en beperkte snelheid. In verband met de veilige uitvoering van de werkzaamheden wordt het fietsverkeer ook omgeleid. Helaas duurt de overlast nu wat langer, maar dan zijn de werkzaamheden eind juli aan de Berlageweg (De Hunze) voor dit deelproject van de Oostelijke Ringweg afgerond. Aansluitend moeten er dan nog werkzaamheden worden uitgevoerd aan de ringweg zelf.

Nieuwe viaduct op 7 juli inrijden

De werkzaamheden maken deel uit van de afronding van de bouw van het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid welke vorig jaar is gestart. Op zondagochtend 7 juli wordt het nieuwe viaduct, dat nu naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is, op zijn definitieve plek (over de Oostelijke Ringweg) in gereden. Dit gaat met enige festiviteiten gepaard, waarvoor buurtbewoners en aanwonenden worden uitgenodigd.