Advies Groningen Bereikbaar: plan uw reis i.v.m. wegwerkzaamheden › Groningen Bereikbaar

Advies Groningen Bereikbaar: plan uw reis i.v.m. wegwerkzaamheden › Groningen Bereikbaar

Advies Groningen Bereikbaar: plan uw reis i.v.m. wegwerkzaamheden

Advies Groningen Bereikbaar: plan uw reis i.v.m. wegwerkzaamheden

24 april 2015
De komende twee weken (tijdens de meivakantie) zijn in en rond de stad Groningen diverse wegwerkzaamheden in uitvoering. In combinatie met evenementenbezoek en ander recreatief verkeer kan dit leiden tot extra drukte op de wegen. Volgens Groningen Bereikbaar hoeft dit allemaal geen problemen op te leveren. Het is echter wel verstandig uw reis goed te plannen. Een actueel overzicht van alle werkzaamheden en evenementen vindt u op de wegwerkzaamhedenkaart. De werkzaamheden aan de Bedumerweg, Boterdiep en Westelijke Ringweg verdienen bijzondere aandacht, omdat het verkeer hiervoor omgeleid wordt:

Bedumerweg

De Bedumerweg is tussen 30 april 22.00 uur en 13 mei 22.00 uur ter hoogte van de aansluiting met de Noordelijke Ringweg afgesloten. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Noordelijke Ringweg de Bedumerweg in te rijden of omgekeerd via de Bedumerweg de stad uit te rijden. De werkzaamheden hebben te maken met de verdere ontsluiting van de nieuwe rotonde van de Bedumerweg op de Noordelijke Ringweg. Bedrijven bij de West-Indische kade en de Curaçaostraat blijven bereikbaar via de parallelweg en via de Korreweg. Voor fietsers is er een omleiding via de nabijgelegen Soendastraat en Cortinghpoort in beide richtingen. Verkeer dat normaal de stad uit wil via de Bedumerweg, krijgt een omleidingsroute via de Eikenlaan naar de Zonnelaan om vervolgens daar de Noordelijke Ringweg op te rijden. Dit geldt in omgekeerde richting voor het verkeer dat normaal via de Noordelijke Ringweg via de Bedumerweg de stad in wil.

Boterdiep

In het noordelijke deel van het Boterdiep (tot en met de Korenstraat) beginnen op 6 mei werkzaamheden (vervanging riool en herinrichting) die leiden tot stremming voor het doorgaande verkeer. Tijdens het werk zijn wel steeds alle panden aan het Boterdiep bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Aansluiting Westelijke Ringweg - Hoendiep

Vanwege werkzaamheden aan het viaduct wordt de oostelijke afrit van de Westelijke Ringweg naar het Hoendiep (ter hoogte van het voormalige Suikerunieterrein) gedurende vijf avonden/nachten afgesloten voor het verkeer. Deze tijdelijke afsluitingen zijn op:
- woensdag 6 mei vanaf 19.00 uur tot donderdag 7 mei 2015, 06.00 uur
- donderdag 7 mei vanaf 19.00 uur tot vrijdag 8 mei 2015, 06.00 uur
- vrijdag 8 mei vanaf 19.00 uur tot zaterdag 9 mei 2015, 06.00 uur
- maandag 11 mei vanaf 19.00 uur tot dinsdag 12 mei 2015, 06.00 uur
- dinsdag 12 mei vanaf 19.00 uur tot woensdag 13 mei 2015, 06.00 uur.
Het verkeer wordt omgeleid via met borden aangegeven routes. De eindtijd hangt af van de werkelijke duur van de werkzaamheden.