6, 7 en 21 juli geen treinen tussen Meppel en Zwolle › Groningen Bereikbaar

6, 7 en 21 juli geen treinen tussen Meppel en Zwolle › Groningen Bereikbaar

6, 7 en 21 juli geen treinen tussen Meppel en Zwolle

6, 7 en 21 juli geen treinen tussen Meppel en Zwolle

03 juli 2019

Op zaterdag 6, zondag 7 en zondag 21 juli rijden er bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Zwolle. ProRail werkt twee weken lang aan het vernieuwen van alle sporen en wissels aan de westzijde van station Zwolle.

Langere reistijd

De werkzaamheden aan station Zwolle duren van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli. Er rijden in deze periode geen of minder treinen van en naar Zwolle. Reis je regelmatig van, naar of via station Zwolle? Dan moet je rekening houden met zo'n 15 tot 45 minuten extra reistijd. Er rijden bussen van en naar Zwolle in alle richtingen.

Reis tussen Groningen en Zwolle

Reis je tussen Groningen en Zwolle? Tussen Groningen en Meppel rijdt de trein. Vanaf Meppel stap je over op de bus naar Zwolle.

Reis je van Groningen via Zwolle naar een andere bestemming in het land? Tussen Meppel en 't Harde en Meppel en Kampen-Zuid rijden rechtstreekse snelbussen. Raadpleeg de reisplanners voor de actuele reisinformatie of kijk op www.ns.nl of www.9292.nl.

Werkzaamheden

ProRail vernieuwt alle sporen en wissels aan de westzijde van het station, nadat vorig jaar de oostzijde is gedaan. Dit betekent dat de sporen aan de westkant helemaal weggehaald worden en weer opnieuw worden neergelegd. Niet alleen alle wissels, maar ook alles wat daarbij hoort, zoals de bovenleiding en kabels die de wissels aansturen, worden vernieuwd. Dit is een grote en belangrijk stap om het spoorknooppunt Zwolle klaar te maken voor de toekomst en ervoor te zorgen dat jouw treinreis soepel verloopt.

Bron: ProRail