22 en 23 september geen treinen Groningen-Delfzijl/Eemshaven en Groningen-Zuidhorn › Groningen Bereikbaar

22 en 23 september geen treinen Groningen-Delfzijl/Eemshaven en Groningen-Zuidhorn › Groningen Bereikbaar

22 en 23 september geen treinen Groningen-Delfzijl/Eemshaven en Groningen-Zuidhorn

22 en 23 september geen treinen Groningen-Delfzijl/Eemshaven en Groningen-Zuidhorn

18 september 2018

In verband met werkzaamheden voor de aanleg van de extra sneltrein Groningen-Leeuwarden rijden er op 22 september tot en met zondag 23 september geen treinen tussen Groningen-Delfzijl, Groningen-Eemshaven en Groningen-Zuidhorn. Arriva zet op deze trajecten bussen in als vervangend vervoer.

Vervangend vervoer

De bussen die ingezet worden als vervangend vervoer vertrekken in Groningen op het voorplein van het station bij halte A/B. Bij station Zuidhorn van Bushalte Zuidhorn, in Eemshaven nabij de veerbootterminal en op alle andere stations ook op het voorplein. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. De busreis tussen Groningen-Delfzijl en Groningen-Eemshaven duurt tot 45 minuten langer dan de reguliere treinreis. De busreis tussen Groningen-Zuidhorn duurt tot 15 minuten langer dan de reguliere treinreis.

Voor het vervoer met de vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoersbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart, waarmee hij is ingecheckt. In verband met de ruimte in de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reis plannen

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app, in de reisplanner op www.arriva.nl of via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.).

16 t/m 29 oktober ook geen treinen

Ook in oktober wordt er op bovengenoemde trajecten aan het spoor gewerkt. Daarom rijden er tussen 16 oktober en 29 oktober geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Van 17 oktober tot 29 oktober rijden er ook geen treinen op de trajecten Groningen-Delfzijl en Groningen-Eemshaven. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.