P+R-terrein Meerstad › Groningen Bereikbaar

P+R-terrein Meerstad › Groningen Bereikbaar

P+R-terrein Meerstad

P+R-terrein Meerstad

Bij Meerstad komt een nieuw P+R-terrein dat plaats gaat bieden aan 400 auto's. Het terrein komt langs de Driebondsweg, die parallel aan het Eemskanaal loopt.

Wie hier zijn auto stalt, kan met de bus snel het UMCG, de binnenstad of het Hoofdstation bereiken. Het nieuwe P+R-terrein biedt, zeker sinds de komst van de nieuwe Sontbrug, een goed alternatief voor parkeren in de binnenstad voor bezoekers uit de richtingen Hoogezand en Delfzijl.

Het terrein wordt uitgerust met digitale panelen met actuele informatie over de bustijden, een overdekte wachtruimte, fietsenstallingen en toiletten. Dankzij informatiepanelen die langs langs de A7 vanuit Hoogezand komen te staan, kunnen automobilisten zien of er nog vrije parkeerplekken op het P+R-terrein zijn.

Planning

De P+R is naar verwachting per 3 september 2017 gereed voor gebruik, gelijktijdig wijzigt de dienstregeling zodat bussen de P+R aandoen. Er zullen zes bussen per uur gaan rijden. De afwerking van het P+R-terrein wordt afgerond op circa 1 december 2017. Een overdekte wachtruimte met wc zal naar verwachting medio 2018 gerealiseerd worden.

Zie ook: P+R-terreinen rondom Groningen