ZOMERKORTING P+R-ABONNEMENT

ZOMERKORTING P+R-ABONNEMENT

50% zomerkorting op P+R bus

50% zomerkorting op P+R bus

Deze actie is inmiddels verlopen. Deelname is niet meer mogelijk.

In de zomer vinden er in en rond Groningen diverse werkzaamheden plaats die voor hinder op de weg zorgen. Parkeren op een P+R-terrein aan de rand van de stad en verder reizen met de bus is dan een prima alternatief. Met het 'Zomerkorting P+R abonnement' reis je tijdelijk ook nog eens extra voordelig want die koop je deze zomer met 50% korting. Voor slechts 25 euro per maand reis je dagelijks met de bus vanaf de P+R naar jouw bestemming in de stad en terug. Een mooie kans om dit eens te proberen.

Parkeren en verder met de bus

Rondom de stad liggen P+R-terreinen waar je gratis je auto kunt parkeren. Langs alle grote wegen richting de stad ligt een P+R. Vanaf de P+R's rijden de bussen van Qbuzz vaak en snel naar de binnenstad, Hoofdstation, UMCG en allerlei andere bestemmingen. Bovendien hebben bussen minder last van verkeersopstoppingen, omdat ze steeds vaker eigen busbanen hebben en bij file over de vluchtstrook mogen rijden. In de reisplanner van Qbuzz kun je je reis plannen.  

Hoe werkt de actie?

Als je de volgende stappen doorloopt kun je een maand lang voor slechts 25 euro vanaf de P+R verder reizen met de bus.

  • Je koopt het 'Zomerkorting P+R abonnement' in de webshop van Qbuzz. 
  • Het P+R-abonnement zet je op een ov-chipkaart (anoniem of persoonlijk). Je hebt dus een ov-chipkaart nodig. Als je deze nog niet hebt dan kun je hem eenvoudig aanschaffen, een persoonlijke kaart op www.ov-chipkaart.nl. Een anonieme ov-chipkaart kun je ook kopen bij lokale winkels, op de website van OV-chipkaart is te zien waar dat kan.
  • De looptijd van deze actie is van 15 juli tot en met 23 augustus. Het abonnement is al te koop vanaf 1 juli. Stel je kiest ingangsdatum 20 augustus, dan kun je tot 20 september het abonnement gebruiken. De eerste ingangsdatum die je kunt kiezen voor het maandabonnement is 15 juli. 
  • Voordat je met het abonnement kunt reizen moet je deze bij een ophaalpunt op je kaart laden. Zoek hier een ophaalpunt bij jou in de buurt.
  • Als het abonnement op je chipkaart staat kun je hem gebruiken. Scan je kaart bij het in- en uitstappen van de bus. Dit wordt inchecken en uitchecken genoemd.
  • De actie geeft 50% korting. Normaal gesproken kost dit abonnement dus 50 euro. En voor deze actie geldt op=op.

Overzicht P+R's

Langs alle grote wegen richting de stad ligt een P+R. Uit de richting: 

Initiatief actie

Deze actie is een initiatief van OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar. Het doel van de actie is de verkeershinder door werkzaamheden te verminderen en op een aantrekkelijke manier het parkeren op een P+R en verder reizen met de bus, uit te proberen.