Low Car Diet › Groningen Bereikbaar

Low Car Diet › Groningen Bereikbaar

Low Car Diet

Doe mee met het Low Car Diet en reis duurzamer

Het Low Car Diet is afgelopen.

Welk bedrijf wordt de opvolger van de Hanzehogeschool Groningen, de winnaar van het Low Car Diet van april 2016? Op 10 oktober 2016 is het Low Car Diet weer van start gegaan. Een maand lang strijden bedrijven tegen elkaar om zo duurzaam mogelijk te reizen. Door kennis te maken met alternatieven voor de auto, worden medewerkers zich bewust van hun reis- en werkgedrag. Dit vormt de basis voor duurzame gedragsverandering, waarmee we Groningen samen bereikbaar kunnen houden tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

Duurzame gedragsverandering

Dat het Low Car Diet werkt, bleek uit de Groningse editie in april 2016. Ruim 400 medewerkers van 11 bedrijven uit Groningen deden mee. Deze deelnemers reisden 50% minder in de spits in de auto, stootten 17 ton minder CO2 uit, maakten 16% minder reiskosten en bewogen twee keer zo veel. Medewerkers die anders de auto pakten, werkten meer thuis, reisden met het OV of stapten op de fiets.

Combineer verschillende vormen van vervoer

Het Low Car Diet is de ideale speeddate met verschillende vormen van vervoer. Denk hierbij aan (deel-) fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deel-auto’s. Het Low Car Diet geeft toegang tot de ‘Carbon Manager’, een online tool die inzicht geeft in het reisgedrag van uw collega's tijdens de wedstrijd.

Bereikbaarheid

Met de infrastructurele werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het stationsgebied voor de boeg, doen we er alles aan om de overlast zo klein mogelijk te houden. Door in te zetten op een duurzame verandering in het reisgedrag van uw werknemers, werken we aan de bereikbaarheid van uw bedrijf. Zo snijdt het mes aan twee kanten: u bespaart kosten en blijft bereikbaar.

De najaarseditie van Het Low Car Diet is afgelopen. En de winnaar is bekend: DUO.

Compilatie Groningen Low Car Diet Voorjaar 2016

Compilatie Groningen Low Car Diet Voorjaar 2016