Herfstkorting op bus vanaf P+R Groningen › Groningen Bereikbaar

Herfstkorting op bus vanaf P+R Groningen › Groningen Bereikbaar

Herfstkorting op bus vanaf P+R Groningen

Herfstkorting op bus vanaf P+R Groningen

Deze actie is inmiddels verlopen. Je kunt niet meer een P+R-maandabonnement Groningen Stad met 20% korting aanschaffen.

In de donkere herfstmaanden met regenachtig weer is het drukker in het verkeer. Wie hinder op de weg wil voorkomen kan zijn auto gratis op een P+R-terrein aan de rand van Groningen parkeren en met de bus verder naar de bestemming in de stad. Dat kan in november extra voordelig. Gedurende twee weken is het P+R-maandabonnement Groningen Stad met 20% korting te koop in de webshop van Qbuzz.

Parkeren en verder met de bus

Rondom de stad liggen verschillende P+R-terreinen, waar forenzen en bezoekers aan Groningen gratis de auto kunnen parkeren. Vanaf de P+R's rijden de bussen van Qbuzz vaak en snel naar de binnenstad, Hoofdstation, UMCG en andere bestemmingen. Bussen hebben minder last van verkeersopstoppingen, omdat ze soms eigen busbanen hebben en bij file over de vluchtstrook mogen rijden. In de reisplanner van Qbuzz kun je je busreis plannen.

Hoe werkt de actie?

Het P+R-abonnement met 20% korting koop je van 4 tot en met 17 november en is geldig op abonnementen die starten tussen 4 november en 1 december. Na aanschaf in de webshop van Qbuzz laadt de gebruiker het abonnement op zijn OV-chipkaart bij een oplaadpunt in de buurt.

Overzicht P+R's

Langs alle grote invalswegen naar Groningen ligt een P+R.

  • Uit richting Drachten/A7 is dit P+R Hoogkerk;
  • Uit richting Assen/A28 is dit P+R Haren;
  • Uit richting Zuidhorn/N355 is dit P+R Reitdiep;
  • Uit richting Hoogezand/A7 en N360/Ten Boer is dit P+R Meerstad;
  • Uit richting Eemshaven/N46 is dit P+R Kardinge.

Initiatief actie

De kortingsactie is een initiatief van Groningen Bereikbaar en OV-bureau Groningen Drenthe met medewerking van Qbuzz. Het doel van de actie is de verkeershinder te verminderen en het parkeren op een P+R en verder reizen met de bus door forenzen te stimuleren.