Fietscampagne rij2op5 › Groningen Bereikbaar

Fietscampagne rij2op5 › Groningen Bereikbaar

Fietscampagne rij2op5

Sinds 20 maart weer terug: Fietscampagne rij2op5

Deze campagne is verlopen. Deelname is niet meer mogelijk.

Op 20 maart 2017 startte Groningen Bereikbaar opnieuw met de fietscampagne 'rij2op5'. Deze campagne biedt Groninger bedrijven de kans om werknemers te stimuleren vaker met de fiets naar het werk te reizen.

Groningen Bereikbaar biedt met ‘rij2op5’ bedrijven een geheel verzorgde fietsstimuleringscampagne. Het doel is concreet en haalbaar: "rij2op5: pak twee van de vijf werkdagen de fiets." De campagne laat zien wat reizen met de fiets je op kan leveren. Niet alleen door concrete voordelen te benoemen (minder reiskosten, minder CO2-uitstoot), maar ook door aandacht te schenken aan de ‘fietsbeleving’. Fietsen zorgt namelijk voor ontspanning, beweging, en een andere, vaak verrassende, blik op je omgeving. “Je weet niet wat je ziet!”.

Geheel verzorgde campagne

De rij2op5-campagne bestaat uit verschillende onderdelen: van een kick-off-event tot promotiemiddelen. Deze promotiemiddelen worden beschikbaar gesteld door Groningen Bereikbaar. Denk hierbij aan leuke gadgets als mutsen, placemats en koffiemokken, maar er wordt ook voorzien in posters en flyers. Daarnaast zijn er gedurende het hele jaar verschillende acties voor werknemers, zoals de stallingsloterij waarbij fietsende werknemers een week lang kans maken op leuke prijzen. In deze periode worden fietsen voorzien van een wincode, die op de website van rij2op5 kan worden verzilverd.

E-bike op proef

Een van de belangrijkste onderdelen van de campagne is ’de e-bike op proef’. Medewerkers kunnen een e-bike uitproberen om mee naar het werk te reizen of zelfs gebruik maken van een extra snelle e-bike: de Speedpedelec. Om dit mogelijk te maken vragen we deelnemende bedrijven om één of meerdere e-bikes beschikbaar te stellen aan hun medewerkers. 

Rij2op5 plaatst beschikbaar gestelde e-bikes in een handig reserveringssysteem. Deelnemers die zich registreren, reserveren daarna de e-bike voor 14 dagen en ontvangen na de proef een enquête met een aantrekkelijk aanbod om een eigen e-bike aan te schaffen. 

Doe mee!

Wil je binnen jouw organisatie het fietsen eenvoudig, slim én voordelig stimuleren? Doe dan mee met rij2op5! Daar profiteren niet alleen je werknemers van, maar het zorgt bovendien voor een bereikbare stad. Neem contact op met Groningen Bereikbaar voor meer informatie.

Aanbiedingen rijwielhandelaren

Verschillende rijwielhandelaren hebben kortingsafspraken gemaakt met Groningen Bereikbaar voor de aanschaf van fietsen en e-bikes.