E-bike voor jou › Groningen Bereikbaar

E-bike voor jou › Groningen Bereikbaar

E-bike voor jou

Gratis e-bike en weekendkaart: ruil je OV-weekkaart om

De aanmeldperiode is afgelopen. Je kunt je niet meer aanmelden.

Ben jij mbo-, hbo- of wo-student in Groningen? Woon je rond de stad en reis je met een OV-weekkaart? Dan hebben wij een aantrekkelijke deal voor je. Ruil nu je week OV om voor een weekend OV en krijg daarbij 4 maanden lang gratis de BAE-bike! 

Dat wil ik! Kom ik ervoor in aanmerking?

  • Je volgt een mbo-, hbo- of wo-opleiding in Groningen
  • Je woont op 10 tot 20 kilometer afstand van je onderwijslocatie in de stad
  • Je reist regelmatig met je week OV

Wat krijg ik?

  • Je ruilt je week OV om voor een OV-weekendkaart waarmee je vanaf vrijdagmiddag 12 uur door heel Nederland gratis kunt reizen. Met deze kaart krijg je door de week na 9 uur korting op je reis. 
  • Je krijgt een e-bike van Swapfiets te leen, de zogenaamde Before Anything E-bike.
  • Je kunt gratis gebruikmaken van het serviceabonnement van Swapfiets. Zo hoef je niet zelf lekke banden te plakken en ben je bij een defect aan de fiets binnen 12 uur weer onderweg.

Hoe lang duurt deze actie?

Het experiment van Groningen Bereikbaar start nu en duurt tot aan het eind van dit studiejaar, t/m 31 juli 2018.

Wat moet ik doen?

Helaas, aanmelden is niet meer mogelijk.

Hoe gaat het dan verder?

  • Als je aan de voorwaarden voldoet en geselecteerd bent, ontvang je een e-mail. Hier staat in dat je op de website van DUO de wissel van week- naar weekendproduct kunt aanvragen. Ook krijg je een oproep van Swapfiets om je e-bike op te halen.
  • Als deelnemer aan het experiment geef je toestemming om inzicht te geven in je fiets- en OV-reisgedrag. Dat is belangrijk voor ons om de effecten van het experiment te meten. Daarnaast beantwoord je vragen over jouw OV-reisgedrag. Check hier het privacy statement.
  • Je levert de e-bike aan het eind van het experiment in, uiterlijk 31 juli 2018. Vanaf 25 augustus kun je je weekend OV weer omwisselen naar een week OV.
  • Bevalt het gebruik van de e-bike niet, dan lever je de fiets weer in en ruil je vóór 1 mei je OV-weekendproduct weer om voor je OV-weekproduct. Dit laatste doe je bij DUO met een webformulier.

Waarom dit experiment?

In de ochtendspits is het druk in bus en trein. Met dit experiment willen we studenten stimuleren 's ochtends minder gebruik te maken van het OV. We meten het reisgedrag van de deelnemers en vergelijken het reisgedrag van voor de wissel naar weekend OV met e-bike. Zo onderzoeken we of studenten bereid zijn te gaan fietsen in de ochtendspits in plaats van met het OV te reizen. Het experiment moet bijdragen aan minder volle bussen en treinen in de ochtendspits en daarmee een betere bereikbaarheid van Groningen.

Meer weten?

Nog vragen? Bekijk de meest gestelde vragen + antwoorden. Of neem contact met ons op.