OV-probeerkaart › Groningen Bereikbaar

OV-probeerkaart › Groningen Bereikbaar

OV-probeerkaart

Probeer 3 weken openbaar vervoer. Gratis!

De actie met de OV-probeerkaart is in 2019 afgerond. Het is daarom niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. Een nieuwe actie om het OV te proberen, volgt nog. Bekijk hier onze overige acties.

Met de OV-probeerkaart reis je drie weken lang gratis met het openbaar vervoer naar je werk in Groningen. Probeer het nu zelf en laat je auto staan.

Ga jij dagelijks met de auto van en naar je werk in Groningen? Dan biedt Groningen Bereikbaar je de mogelijkheid om eens iets anders te proberen. Met de OV-probeerkaart test je drie weken lang hoe het is om met de bus of trein naar je werk te reizen. Voor meer dan de helft van de automobilisten geldt namelijk dat ze evengoed of zelfs beter kunnen reizen met het openbaar vervoer. Omdat lang niet iedereen zich daar bewust van is, helpt Groningen Bereikbaar je slim op weg. Een mooie kans om zelf het OV te ontdekken voor woon-werkverkeer én tegelijkertijd bij te dragen aan de bereikbaarheid van de stad.

Hoe werkt het?

Vul het onderstaand formulier in en geef hier aan op wat voor wijze je gebruikelijk naar je werk reist. Groningen Bereikbaar zoekt vervolgens uit welke geschikte OV-alternatieven er voor jou zijn. Een week voorafgaand aan de gekozen periode wordt de OV-Probeerkaart met een 'OV-reisadvies op maat' toegestuurd. Na afloop van de periode dient de OV-Probeerkaart retour te worden gestuurd.

Wanneer mag ik deelnemen?

Om te mogen deelnemen moet je al jouw woon-werkritten met de auto afleggen en werkzaam zijn in de stad Groningen. Lees eerst de privacy- en productvoorwaarden. De OV-probeerkaart is te gebruiken voor reizen met alle Qbuzz en Arriva bussen, Arriva-treinen met bestemming Groningen en NS-treinen op het traject Beilen - Groningen (2e klas). Met behulp van de kaarten op deze pagina kun je alvast inschatten of er voor jou een geschikt alternatief is.

Meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen + antwoorden. Of neem contact met ons op.

Overzicht van OV-verbindingen in Noord Nederland
Overzicht van OV-verbindingen in Noord Nederland
Overzicht van snelle buslijnen in regio Groningen
Overzicht van snelle buslijnen in regio Groningen